Készült: 2021.06.25.02:08:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

206. ülésnap, 32. felszólalás
Felszólaló Kövér László (Fidesz)
Felszólalás oka önálló indítvány elfogadva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:14

Felszólalások:  <<  32  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Ismételten köszöntöm vendégeinket.

Bejelentem, hogy a szavazatszámláló bizottság befejezte munkáját. Megállapította, hogy a szavazás érvényességét befolyásoló esemény nem történt.

A titkos szavazásban 170 képviselő vett részt. Az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 170 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: érvénytelen szavazat nem volt, az érvényes szavazatok száma 170. Az érvényes szavazatok számbavétele alapján dr. Áder János személyére 131 képviselő, dr. Majtényi László személyére pedig 39 képviselő adta le szavazatát.

Ezek alapján a jegyzők megállapították, hogy a köztársaságielnök-választás érvényes és ered­ményes volt.

Tisztelt Ház! Ismertetem az Országgyűlés határozatát. Az Országgyűlés az Alaptörvény 10. cikk (1) bekezdése alapján dr. Áder Jánost köztársasági elnökké 2017. május 10-i hatállyal megválasztja. (Hosszan tartó taps a kormánypárti padsorokban. ‑ A kormánypárti képviselők felállva tapsolnak. ‑ Szórványos taps az MSZP soraiban.)

Ez a határozat az elfogadásakor lép hatályba.

Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében gratuláljak dr. Áder János köztársasági elnök úrnak újbóli megválasztásához. Eredményes munkát és sok sikert kívánok. Bejelentem egyúttal, hogy a megválasztott köztársasági elnök az Országgyűlés későbbi ülésén, hivatalba lépését megelőzően teszi le esküjét.

Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a megválasztott köztársasági elnök a páholyban fogadja a gratulációkat.

Megköszönöm vendégeinknek a részvételt. (Dr. Áder Jánosnak a páholyban elsőként dr. Majtényi László, majd Orbán Viktor, dr. Semjén Zsolt, Kósa Lajos, Harrach Péter, dr. Salamon László gratulál.)

Most 15 perc szünetet rendelek el, az Országgyűlés ezt követően folytatja munkáját.

(Szünet: 13.17 ‑ 13.33

Elnök: Jakab István

Jegyzők: Móring József Attila és Hiszékeny Dezső)

Felszólalások:  <<  32  >>    Ülésnap adatai