Készült: 2020.07.07.22:02:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

206. ülésnap (2009.04.28.), 120. felszólalás
Felszólaló Vígh Ilona (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÍGH ILONA (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Vidorné képviselőtársnőm említette, hogy a válságkezelő kormány lépésének eredménye ez az előttünk lévő törvény. Én nagyon szomorú vagyok, hogy ez a válságkezelő kormány elsősorban a nyugdíjasokon, a gyermekes családokon, illetve a közszférán húzza meg a nadrágszíjat. Én el tudnék képzelni a pénzügyi egyensúly helyrehozása érdekében más döntéseket is, amelyek nem érintik ilyen mértékben a lakosságot. Ehhez persze strukturális átalakításra lenne szükség, amelyhez nyilván a jelenlegi kormánynak nincs meg a többsége.

Tisztelt Képviselőtársaim! Én mint Biharugra polgármestere azon gondolkodom, amikor látom az önkormányzat működésének az ellehetetlenítését, illetve azt a rendszert, amelyben nem működik egy ilyen önkormányzat, hogy például miért van arra szükség, hogy ma Magyarországon öt szinten hozzuk meg a döntéseket: minisztériumi szinten, az európai uniós régió szintjén, a megyei szinten, a kistérségekben, majd az önkormányzatokban. Azt látom, hogy hihetetlen pénz megy el, hihetetlen a foglalkoztatás, ez bürokratikus, és nem viszi előre a dolgainkat. (Korózs Lajos: Meg kellett volna szavazni az önkormányzati reformot, képviselő asszony.)

Tisztelt Képviselőtársaim! Ami nagyon súlyos az előttünk lévő nyugdíjtörvényben, hogy 65 évre emeli a nyugdíjkorhatárt. Szeretném képviselőtársaimat emlékeztetni arra, hogy a nyugdíjkorhatár 55 esztendő volt. 55 évről most 65 évre emelni - én azt gondolom, hogy ez a tíz esztendő nagyon sok. Képviselőtársaim is egyéni képviselők, nyilván körzetükben megkeresik őket pedagógusok, hivatali dolgozók. Főképpen a pedagógusok részéről fogalmazódott meg, hogy már 60 évesen is nagyon nehéz ellátni a feladatokat, a megnövekedett igényeknek nehezen tudnak eleget tenni. 60 éves korban ők úgy gondolják, indokolt lenne, hogy 60 éves kor után, esetleg 40 évi szolgálati idő után elmehessenek nyugdíjba.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai