Készült: 2020.07.12.11:54:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

201. ülésnap (2009.03.31.), 100. felszólalás
Felszólaló Vígh Ilona (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÍGH ILONA (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Béki Gabriella képviselőtársnőm említette, ők is gondolkodtak abban, hogy esetleg visszavonják ezt a törvényt. De ha már itt van a parlament előtt, akkor nagyon hasznos, hogy beszélünk ezekről a súlyos problémákról.

Tisztelt Képviselőtársaim! Való igaz az, ahogy képviselőtársaim is jelezték korábban, nagyon fontos lenne megnézni, hogy miképpen is élnek a nyugdíjasok. Professzor úr is említette, hogy 638 ezer nyugdíjas él 60 ezer forint alatt. Gondoljanak bele, képviselőtársaim, hogyan lehet 60 ezer forintból megélni. Én mint Biharugra polgármestere, egy kistelepülés polgármestere vagyok, a leghátrányosabb helyzetű régió egyik kistelepülése vagyunk. Nap mint nap tapasztalom azt a szörnyű helyzetet, amivel szembesülnöm kell a nyugdíjasok esetében is. Nagyon gyakran felvetik a nyugdíjasok, hogy alacsony a nyugdíjuk, nehezen tudják fizetni a világpiaci áron nyújtott közüzemi díjakat, és nem tett jót az életüknek, hogy a közgyógyellátás is korlátozásra került.

Most a miniszterelnök-jelölés kapcsán az is szóba került, hogy a gázkompenzációt megvonják a családoktól. Tapasztalom, amikor fizetünk az időseknek és a családoknak lakásfenntartási hozzájárulást, ez minimális összeg, 2500 és 4000 forint között van, a gázszámla pedig 20-30 ezer forint között. Tehát nagyon fontos lenne, képviselőtársaim, ha egy kicsit érzékenyebbek lennénk, bele kellene helyeznünk magunkat egy nyugdíjas életébe, hogy valóban miből is tud megélni.

Képviselőtársaim! Szerettem volna még arról szólni, hogy azért nem támogatom ezt az előttünk lévő törvényt, mert tovább nehezíti az egyébként is nehéz helyzetben lévő nyugdíjasok helyzetét. Szerettem volna szólni arról, hogy a 2006-os törvények módosítása is igen-igen szigorú szabályokat hozott, a nyugdíjasok helyzetének romlását eredményezte. Sajnos nincs már idő, de a következő két percben szeretnék még erre kitérni.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai