Készült: 2020.10.28.07:14:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

9. ülésnap, 137. felszólalás
Felszólaló Dr. Németh Imre (MSZP)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:34

Felszólalások:  <<  137  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Sajátos értékrendet tükröz, ha egy leköszönő miniszter úgy gondolja, hogy a minisztérium vagyonának egy részét áttelepíti Szabolcs-Szatmár megyébe, a régi-új munkahelyére, hisz a miniszter úr a leköszönése előtt saját magának utalta ki azokat az eszközöket, amelyeket említett. Ez még inkább különös akkor, ha a miniszterként személyes használatában lévő vagyontárgyak esetében történik meg az átmentés. A lista ismert, ön is felsorolta, hogy a házi szoláriumtól a kondicionáló gépen át a terepjáróig 15 millió forint értékben történt meg az átmentés.

Ahogy ön is fogalmazott, ami jár, az jár. Ami nem jár, az viszont visszajár, ezért intézkedtem a leköszönt miniszter úr munkájához közvetlenül nem szükséges vagyontárgyak visszaszolgáltatásáról. Két mobiltelefon és két számítógép kivételével mindent visszavárunk. Nem tartok igényt továbbá a miniszter úr részére 570 ezer forint/hó díjért a Rózsadombon bérelt szolgálati lakásra sem. Ha a mezőgazdasági termelők szegényednek, a miniszter ne urizáljon.

Azt kérdezte képviselő úr, hogy rendjén való-e az ilyen döntés. Meg vagyok róla győződve, hogy nemcsak nem rendjén való, hanem erősen etikátlan is.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

Felszólalások:  <<  137  >>    Ülésnap adatai