Készült: 2021.06.21.14:38:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2002.02.05.), 87. felszólalás
Felszólaló Glattfelder Béla (Fidesz)
Beosztás gazdasági minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:05


Felszólalások:  Előző  87  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GLATTFELDER BÉLA gazdasági minisztériumi államtitkár: Való igaz, hogy a szocialista nagyipar összeomlása Borsod megyében kellemetlen, hátrányos helyzetet okozott. Látható, hogy a szocialista nagyipar fejlesztése nem vezet sehová, ezért szükséges a Széchenyi-terv támogatása és folytatása. Ezt is kérem a képviselő asszonytól, különösképpen azért, mert több Széchenyi-terves pályázat sikerre vezetett Borsod megyében, és számos új munkahelyet hoz létre.

A képviselő asszony viszont rosszul tudja: az energiaipar privatizációjának az előző kormányzati ciklusban végrehajtott módozata vezetett oda, hogy bányák bezárásra kerültek. Ez ennek a következménye. Ha tehát önök másképp privatizálták volna annak idején az energiaipart, akkor sok más egyéb mellett más feltételek is kialakulhattak volna a szénbányászat tekintetében. (Moraj az SZDSZ soraiban.)

Nem utolsósorban viszont talán arra is érdemes felfigyelni, hogy a foglalkoztatottság bővüléséhez többek között éppen az autópálya-építés is hozzájárul, amelyet önök olyan sokat támadtak.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  87  Következő    Ülésnap adatai