Készült: 2020.09.26.17:42:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

58. ülésnap (2007.03.20.), 186. felszólalás
Felszólaló Lukács Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm. Nem lesz kettő perc. Még egyszer mondom: az elvi felvetésekkel egyetértek. Én csak azt mondom még egyszer, hogy csak azt tudjuk számon kérni, amit itt törvénybe és szabályokba foglalunk, mert csak az alapján tud az ORTT vagy bármely más hatóság föllépni ezekkel a dolgokkal szemben, mert amit nem foglalunk törvénybe, hiába kérjük rajtuk számon, és beszélgetünk hosszan erről a dologról. Egyébként senki nem mondott ellent a másiknak. Elvi megközelítésben egyetértünk. Én csak azt mondom, hogy azt tudjuk számon kérni, amit törvénybe iktattunk. Amit nem, azt hiába. Társadalmi folyamatokat - amikről egyébként nem fogok hosszan szólni, itt már elemezték - az ORTT-n mint hatóságon számon kérni, azt gondolom, lehet egyébként, csak nem megyünk vele semmire.

(17.00)

Az ORTT a médiaszabályozással tud foglalkozni, olyan törvények alapján, amit mi adunk neki, a társadalmi folyamatok különböző alakulását jóval szélesebb spektrumon kell vizsgálnia. Ez egy alapkérdés, amit ön vetett fel (Kontur Pál felé fordul.): költői. Mondja meg nekem valaki, ha nekem van egy kiskorú gyermekem, itt többször szó esett róla, az ORTT a felelős azért, hogy mit néz a televízióban, vagy én? Ezt a dolgot ebben a társadalomban meg kell beszélni, mert én nem kérhetem az ORTT-től számon, hogy én megengedem-e a gyerekemnek, hogy mit nézzen a televízióban, mint ahogy ön mondta, hogy rendkívül el nem ítélhető módon megszabta a gyermekeinek, hogy mit nézhetnek a televízióban és mit nem.

Tehát a társadalom felelőssége és az egyén felelőssége nem kiváltható azzal, hogy az ORTT-re mutogatunk. Én csak ennyit szerettem volna mondani. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai