Készült: 2020.09.29.17:17:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

58. ülésnap (2007.03.20.), 182. felszólalás
Felszólaló Lukács Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Az ORTT 2006-os beszámolójának a vitája folyik, és én már úgy érzem, hogy egy médiaszociológiai szemináriumon ülünk, itt már ölési technikákról és egyebekről beszélünk, hogy ki kit birkózott le a Mónika show-ban. Most már csak azt szeretném megkérdezni, hogy az ORTT-nek milyen jogköre van ahhoz, hogy valakit ne birkózzanak le a Mónika show-ban, mert ha ezt rajtuk kérjük itt számon, akkor talán tessenek olyan törvényeket csinálni, hogy számon kérhessük rajtuk. Erről beszéltem.

Nagy valószínűséggel a kormány képviselői is szívesen itt lennének, ha szóltunk volna nekik, hogy hosszú távú médiapolitikai és médiaszociológiai beszélgetésen vehetnek részt. Bizonyára fontosnak tartanák. Csak fölhívnám a figyelmet - mert többen hiányolták ezt -, hogy az ORTT-nek az Országgyűlésnek kell beszámolnia, ennek a vitája zajlik. Az ORTT beszámolójával a kormánynak nincs dolga, az Országgyűlésnek van dolga. Nagy valószínűséggel, ha a kormánynak bármilyen feladata lenne ebben az ügyben, akkor a kormány képviseltetné magát itt. Még egyszer mondom: nagy valószínűséggel a kormány azt vette alapul, hogy az ORTT 2006-os beszámolójáról fogunk itt beszélni, amivel nekik nincs dolguk, valószínűleg ezért nincsenek itt, de abban is biztos vagyok, hogy nem nyaralnak, hanem valamilyen közfeladatot látnak el.

Tehát csak még egyszer felhívnám a figyelmet, hogy olyan dolgokat kérjünk számon, és olyan dolgokat hozzunk itt elő az ilyen típusú napirend kapcsán, ami a napirendhez tartozik, és amivel kapcsolatban az ORTT itt lévő elnöke vagy képviselői előrébb kerülnek, és talán beljebb jutunk a napirend lezárása ügyében is.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai