Készült: 2020.03.29.19:56:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

57. ülésnap (2019.03.04.), 60. felszólalás
Felszólaló Fenyvesi Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:43


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FENYVESI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Minden bizonnyal már gőzerővel nyomoz az a lengyel-magyar nyomozócsoport, amely egy lengyelországi milliárdos áfacsalást hivatott felderíteni, amelyben két egykori nemzeti nyomozó irodás főrendőr, több nagyvállalkozó és Staudt Gábor nemrégiben lemondott jobbikos parlamenti képviselő is érintett. Több tanúvallomásban is megerősítették, hogy Staudt Gábor is személyesen részt vett azokon a találkozókon, ahol egy lengyel könyvelővel egyeztettek arról, hogyan lehet nemesfém-kereskedelemmel áfacsalást végrehajtani Lengyelországban, kijátszva ezzel a lengyel adórendszert.De csakúgy, mint ahogy a legdurvább büntetőügyben a feltételezett elkövetőt megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanúgy a tisztességes magyar választópolgárokat is megilleti a tisztánlátás joga. Jelen esetben egy országokon átívelő gazdasági bűncselekményről lehet szó, felmerülhet a bűncselekmény gyanúja is. Az, hogy ebben az ügyben egy, a magyar emberek bizalmából megválasztott képviselő neve is felmerülhet, egyenesen vérlázító.

Tisztelt Miniszter Úr! A Staudt-ügy gyakran figyelmen kívül hagyott szála, hogy Staudt Gábor a körülötte egyre fogyó levegő hatására már 2018 decemberében bejelentette lemondását, viszont ténylegesen csak másfél hónappal később, 2019. január 31-én mondott le, így felvehette az erre az időre járó, összesen 1,6 millió forint tiszteletdíjat. Ennél is többet kereshetett a Jobbik a lemondás körüli sumákolással, a működési, ellátási, alkalmazotti és frakció-bérkeretből is felvette ez idő alatt a Staudt képviselősége alapján járó pénzt. Akkor a közel 2 milliós költségvetési keretről még nem is beszéltünk.

A Jobbik igencsak lazán kezeli a pénzt. Emlékezetes, hogy amikor tavaly arra gyűjtöttek, hogy a szabálytalan gazdálkodásuk miatt kiszabott bírságot kifizessék, az így befolyt százmilliót is eltapsolták. Staudt és a zsidózó Szávay István elhúzódó lemondása mögött sem áll más, mint hogy ezen az időhúzáson a párt és a két botrányos képviselő milliókat kaszált. A Jobbik tehát megint lebukott azzal, hogy hetekig húzta a két képviselő tényleges lemondását, a párt nemcsak erkölcsileg írta le magát, de még nyerészkedett is.

Tisztelt Miniszter Úr! Láte esélyt, hogy a Jobbik visszafizeti a tisztességtelenül felvett pénzt? (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai