Készült: 2020.07.16.07:05:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

65. ülésnap (2003.04.14.), 422. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  422  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Itt sok kört futottunk már, de amikor a minisztériumból valaki pályázik pénzre, egy sort még aláír és elfogad, mégpedig azt, hogy közzétehetők az adatai. Csak ilyen feltétellel kap tudomásom szerint, akár Font Sándor, akár X., Y., Z. csak így nyerhet el pályázati pénzeket. (Babák Mihály: Vitassák meg akkor! - Font Sándor: Ő mondta! - Az elnök csenget.) Járvás úr maga is erre bólint. Elnézést, de egy szóbotlás után most elverjük rajta a port. Tulajdonképpen nem is ez a célja igazából a mostani részletes vitának, hogy Szanyi Tibor államtitkár úron verjük el a port olyanért, amiről nem is szól a vitánk - ez az egyik.

A másik része - ezt azért hadd mondjam el -, hogy ebben a javaslatsorban ténylegesen annyi minden fel lett sorolva, hogy mind-mind külön-külön intézkedési sort érdemel, legyen ez a fagykár kérdése, legyen ez a sertés napi problémáinak rendezése vagy hosszú távú rendezése, legyen ez a sokat emlegetett hamisítás. Nem tudom, hogy ki vette magának azt a bátorságot, hogy azt mondja, most ugrott meg a borhamisítás, ami pedig mindig volt, most legfeljebb az eredményessége nőtt. Ugyanakkor nagyon remélem, hogy ellenzéki képviselőtársaim is tudomásul fogják venni, hogy ennek a rendezése majd a bortörvényben lesz aktuális, mondjuk májusban, és Font Sándor nem nemet fog bólogatni, hanem igent, amikor, mondjuk, a jövedéki törvényt módosítjuk.

Tehát arra kérek mindenkit, hogy a tárgyszerű vitára fussunk el, mert ilyen formában szegény egészségügyisek a következő nap hajnalig fognak vitatkozni. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  422  Következő    Ülésnap adatai