Készült: 2020.11.30.08:50:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 184. felszólalás
Felszólaló Pánczél Károly (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  184  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Szabados Tamás Képviselőtársam! Köszönöm szépen, hogy többször is idézett minket, kormánypárti képviselőket. Én a Monitor '97-es felmérést nem a nemzeti alaptantervvel vettem párhuzamba. Én egy '97-es helyzetet említettem, amit nagy valószínűséggel a '98. szeptember 1-jén bevezetett nemzeti alaptanterv azóta nem tudott, nem változtathatott meg, és remény sincs arra, hogy azon a helyzeten változtasson, amire a Monitor '97-es felmérést mondtam példaként. Én azt említettem meg, hogy a helyzet '97-ben úgy alakult, hogy rettentő nagy lett a művelődésbeli, tudásbeli olló Budapest, a megyeszékhelyek és az egyéb települések között. Azt gondolom, hogy ez most, 1999-ben is így van, hacsak még nem növekedett azóta.

Ezt a példát arra hoztam fel a hozzászólásomban, hogy fontos célnak tekintjük az esélyegyenlőtlenségek mérséklését. Azt gondoljuk, hogy nem az elitoktatás ellen szól ez a módosító törvényjavaslat, hanem amellett, hogy az átlagpolgár átlaggyereke kapja meg azt a minőségi oktatást, legyen az Vasban, Zalában, Somogyban vagy éppen Budapesten. Éppen ennek a biztosítása az, hogy kerettanterv vagy minőségbiztosítás, finanszírozás vagy az iskolaszerkezet megőrzése, a 8+4-es - mert annak van realitása, ma ez van az országban!

A miniszter úr hozzászólását többször említették. Én úgy gondolom, az ő 85 perces hozzászólása arra bizonyíték, hogy kellőképpen komolyan veszi ezt a törvénymódosítást.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  184  Következő    Ülésnap adatai