Készült: 2021.05.14.02:12:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 48. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka interpelláció szóban megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:41


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mi, magyarok a migránsválság kezdete óta megkülönböztetjük a védelemre szorulókat a gazdasági vagy megélhetési migránsoktól, akik azért jönnek Európába, egyébként biztonságos országokból, mert európai, azon belül is főként német életszínvonalat, jólétet akarnak maguknak. Őket mi nem tekintjük menekültnek, mert nem is azok. A védelemre szorulók megsegítése számunkra evidencia, mindig is az volt, de az illegális bevándorlókból nem kérünk.

Miközben a Soros-tervet végrehajtó gépezet és a brüsszeliták folyamatosan azzal vádolják Magyarországot, hogy mi nem vagyunk szolidárisak, szívtelenek vagyunk, az igazság ennek az ellenkezője. A magyaroknak van szíve, mi kezdettől fogva védelemben részesítjük azokat, akik erre rászorulnak, különösen a nőket, a gyerekeket, ha valóban háborús területről érkeznek, és legálisan jönnek hozzánk. Mi mindenkin segítünk, aki valóban rászorul, és betartja a törvényeinket.

Aki szabályosan érkezik a határátkelőkön, és a tranzitzónákban betartja a törvényeinket, s valóban védelemre szorul, az Magyarországon megkapja a megfelelő segítséget és ellátást. Ez eddig is így volt és ezután is így lesz. Illegálisan érkező gazdasági migránsokat eddig sem engedtünk be, és ezután sem fogunk beengedni.

Természetesen a magyar törvények szigorúak. A védelem csak addig jár, ameddig valóban szükség van rá. Aki már nem szorul védelemre, annak el kell hagynia az ország területét. Brüsszel bevándorláspolitikájával és a kötelező kvótával pont az a problémánk, hogy olyan migránsokat akarnak a nyakunkba telepíteni, akik törvénytelenül lépték át a határokat, akik semmilyen védelemre nem szorulnak, és akik valójában gazdasági bevándorlók, képviselő úr. Magyarország minden tekintetben betartja a nemzetközi kötelezettségeit.

Ma azok az ellenzéki politikusok bírálják a kormányt  így ön is , akik valóban bevándorlóországgá akarják alakítani Magyarországot. Ön sem szavazta meg az alkotmánymódosítást a népszavazás után, a Jobbik-frakcióval együtt, pedig tudja, hogy szüksége lenne rá az országnak. A nemzeti konzultáció során a magyarok minden eddiginél nagyobb számban és nagyobb egyetértésben kinyilvánították, hogy nem kérnek a Soros-tervből. A magyarok erős határvédelmet akarnak, és határozott fellépést azokkal szemben, akik a bevándorlást szervezik és segítik. A kormány a jövőben is ehhez tartja magát. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai