Készült: 2020.07.09.10:57:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

156. ülésnap, 264. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 15:23

Felszólalások:  <<  264  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja a szavazást az ajánlás 12. és a kiegészítő ajánlás 44., 45. pontjairól.

Most az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 256 igen szavazattal, 93 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.

Az ajánlás 1. pontjában Volner János és Hegedűs Lorántné, az ajánlás 2. pontjában Varga Zoltán és más képviselők a törvényjavaslat 1. § (3) bekezdésének alternatív tartalmú módosítását javasolják.

Először az 1. pontot teszem fel szavazásra. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 48 igen szavazattal, 299 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Most a 2. pontot teszem fel szavazásra. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 34 igen szavazattal, 264 nem ellenében, 47 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 3. pontjában Szilágyi Péter és mások, valamint Volner János és Hegedűs Lorántné a törvényjavaslat 1. § (4) bekezdésében a törvény 5. § t) pontjának elhagyását javasolják. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az 5. pontban foglaltakat. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 295 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 5. pontjában Varga Zoltán és mások a törvényjavaslat 4. § (4) bekezdésének módosítását javasolják. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de az MSZP-frakció a szavazást kérte. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 306 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 6. pontjában Szilágyi Péter és más képviselők a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdésének módosítását javasolják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 93 igen szavazattal, 256 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 8. pontjában Varga Zoltán és mások a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdésének módosítását javasolják. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de az MSZP-frakció kérte a szavazást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 256 nem ellenében, 39 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 10. pontjában Varga Zoltán és mások a törvényjavaslat 7. §-ának módosítását javasolják. A javaslat összefügg az ajánlás 26. és 30. pontjaival, ezért ezekről együtt határozunk. Ezek elfogadása kizárja a 11. pontot. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 257 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 11. pontjában Szilágyi Péter és mások a törvényjavaslat 7. §-ának módosítását javasolják. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 255 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 14. pontjában Bóka István a törvényjavaslat 9. §-ának módosítását javasolja. Az önkormányzati bizottság nem támogatja.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 igen szavazattal, 294 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 15. és 19. pontjában Szilágyi Péter és más képviselők a törvényjavaslat 10. és 11. §-ának a módosítását javasolják. A fenntartható fejlődés bizottsága nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 255 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 16. pontjában Pál Tibor és mások a törvényjavaslat 10. §-ának módosítását javasolják. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de az MSZP-frakció szavazást kért. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen szavazattal, 257 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 21., 22. és 23. pontjában Bóka István a törvényjavaslat 12. §-ának kiegészítését kezdeményezi. A fenntartható fejlődés bizottsága támogatja, az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 11 igen szavazattal, 341 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 24. pontjában Bóka István a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 7 igen szavazattal, 306 nem ellenében, 39 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 25. pontjában Bóka István a törvényjavaslat 14. §-ának kiegészítését javasolja. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 8 igen szavazattal, 299 nem ellenében, 42 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 27. pontjában Varga Zoltán és más képviselők a törvényjavaslat 15. §-ának módosítását javasolják. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 254 nem ellenében, 40 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 29. és 39. pontjában Bartos Mónika a törvényjavaslat 19. és 37. § módosítását javasolja. A fenntartható fejlődés bizottsága támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 308 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 31. pontjában Szilágyi Péter és más képviselők a törvényjavaslat 21. § (2) bekezdésének módosítását javasolják. A fenntartható fejlődés bizottsága nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 97 igen szavazattal, 255 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 32. pontjában Bóka István a törvényjavaslat 21. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 302 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 33. pontjában Volner János és Hegedűs Lorántné a törvényjavaslat 21. § (5) bekezdésének elhagyását javasolják. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 48 igen szavazattal, 303 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 34. pontjában Varga Zoltán és Pál Tibor a törvényjavaslat 22. §-ának módosítását javasolják. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 295 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 35. pontjában Bartos Mónika a törvényjavaslat 24. § (1) bekezdésének elhagyását javasolja. A fenntartható fejlődés bizottsága támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 300 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett elutasította.

(21.30)

Az ajánlás 40. pontjában Volner János és Hegedűs Lorántné a törvényjavaslat 38. § a) pontjának módosítását javasolja. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 306 ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Most visszatérünk egy korábbi szavazásra. Soron következik az Esztergom város önkormányzata egyes intézményeinek átvételéről szóló törvényjavaslat zárószavazása. A név szerinti szavazás eredményét korábban már ismertettem, most a zárószavazás következik. Arra figyelemmel, hogy az egységes javaslat 1. §-a, 2. §-ának (1) bekezdése, 10. §-a, az imént elfogadott módosító javaslat alapján a 18. § (2) bekezdése, továbbá melléklete elfogadása a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli, ezért a zárószavazásra két részletben kerül sor.

Kérdezem önöket, elfogadják-e az előterjesztés minősített többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 43 tartózkodás mellett a minősített többséget igénylő rendelkezéseket elfogadta.

Kérdezem önöket, elfogadják-e az előterjesztés egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 254 igen szavazattal, 54 nem ellenében, 41 tartózkodás mellett az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztők indítványozták, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a sürgős kihirdetési kérelmet 255 igen szavazattal, 90 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a T/4864. számú, a helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslat egységes javaslata minősített többséget igénylő részét az Országgyűlés név szerinti szavazással 259 igen szavazattal, 97 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most ugyanezen törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit teszem fel szavazásra az egységes javaslatnak a szavazások során módosított szövege szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 89 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a sürgős kihirdetési kérelmet 257 igen szavazattal, 93 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a befektetésialap-kezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/5067. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/5067/23. és 35. számokon kapták kézhez. Megkérdezem Cséfalvay Zoltán államtitkár urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra; megkérdezem Matolcsy György államtitkár urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Jelzésre:) Nem kíván válaszolni a miniszter úr.

Tisztelt Országgyűlés! Felkérem Nyakó István jegyző urat, ismertesse a szavazással kapcsolatos információkat.

Felszólalások:  <<  264  >>    Ülésnap adatai