Készült: 2020.07.14.16:01:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

137. ülésnap, 1. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka Az ülésnap megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:16

Felszólalások:  <<  1  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Jó reggelt kívánok! Köszöntöm a munkatársakat, a technikus kollégákat, a jegyzőkönyv vezetőit, főtitkár urat, a jegyzőket, a helyüket éppen elfoglaló képviselőket. Úgy kezdem, ahogy be szoktam zárni hajnali 4-kor vagy 2-kor, vagy 10-kor, vagy éppen mikor szoktunk búcsúzni a Háztól.

November 18-a, péntek, az őszi ülésszak 29. ülésnapja, Jenő, Ottó, Péter, Jolán, Jónás, Odó, Pál és Noé napja. Aki magára ismert, akár a televízió képernyője előtt vagy a teremben, annak boldog névnapot kívánok.

Megszokhatták, hogy ébresztő jelleggel mindig hozok néhány, a mai napon történt érdekességet a nagyvilágból, csak azért, hogy fölébredjenek, és utána lehessen kezdeni a munkát. Semmilyen politikai áthallást ne keressenek soha benne, de 1928-ban ezen a napon elkészült az első szinkronizált rajzfilm, amelynek főszereplője Miki egér volt. Egy vadászat alkalmával ezen a napon történt 1664-ben, hogy tisztázatlan körülmények között meghalt Zrínyi Miklós gróf, horvát bán. De hogy közelebb kerüljünk a saját műfajunkhoz, ezen a napon, 1901-ben született George Gallup amerikai statisztikus, a közvélemény-kutatás úttörője is. Akit érdekel, hogy még mi történt a világon ezen a napon vagy éppen Magyarországon, kereshet hasonlóakat kénye-kedvére.

De nekünk meg kell kezdeni mai ülésnapunkat, munkánkat. Tájékoztatom önöket, hogy az ülés vezetésében Szűcs Lajos és Hegedűs Lorántné jegyzők lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. A törvényjavaslatot T/4864. számon megismerhették. Most az előterjesztői expozé következik. Megadom a szót Tállai András államtitkár úrnak, a Belügyminisztérium államtitkárának, napirendi pontunk előadójának, mintegy 40 perces időkeretben, aki jelezte, hogy idejön a szószékre. Jó reggelt kívánok, államtitkár úr, öné a szó. (Tállai András: Jó reggelt. - Egyébként a Jenővel kell kezdeni.) Azzal kezdtem, a Jenőkkel.

Felszólalások:  <<  1  >>    Ülésnap adatai