Készült: 2020.08.03.10:50:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

102. ülésnap, 217. felszólalás
Felszólaló Dr. Apáti István (független)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:26

Felszólalások:  <<  217  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. APÁTI ISTVÁN (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy egészen kivételesen felháborító eset jutott a Mi Hazánk Mozgalom tudomására. Az általa elkövetett pedofil bűncselekményeket beismerő személyt engedtek szabadon 27 hónap letartóztatást követően. A Budapest Környéki Törvényszék körülbelül két és fél héttel ezelőtt látta elérkezettnek az időt arra, hogy egy rendkívül veszélyes egyént szabadítson újra a társadalomra, aki újra vadászhat gyermekkorú áldozataira; az eddigi sértettek kivétel nélkül 6-10 év közötti kislányok voltak. Az ügyben eljáró bírót a következő mondatok sem tántorították el vérlázító döntésétől: csak azt szeretném elmondani, hogy tényleg benyúltam némelyik lány bugyijába, és simogattam alatta a bőrüket.

A pedofil bűnöző jelenleg házi őrizetben piheni ki a 27 hónapos börtönélet fáradalmait. Nyomkövetőt ugyan viselnie kell, de ezt már többször elfelejtette feltölteni, ezzel is pluszmunkát adott az amúgy is túlterhelt rendőri állománynak. Sőt, a bűnöző minden héten csütörtökön autóbusszal beutazhat a nagykátai piacra, ott szabadon járhat-kelhet, szabadon vásárolhat, és minden bizonnyal jót röhöghet a jogrendszer gyengeségein.

A 68 éves Sz. Sándor Tápióságon, a Jókai utcában az egyik általa megrontott és meggyalázott kislány közvetlen szomszédja. Kérdezzük azt is, hogy vajon a népes rendőr rokonságnak nem lehete köze ehhez a furcsa szabadon bocsátáshoz, ugyanis állítólag az elkövetőnek vagy a vádlottnak pontosabban a keresztlánya és a sógora is a hivatásos állomány tagja.

A Mi Hazánk Mozgalom éppen ezért november 30-án demonstrációt szervezett, és kezdeményezzük a törvényhozás és a jogalkalmazás rendszerének drasztikus megváltoztatását, éppen ezért indítványozzuk, hogy a letartóztatás felülvizsgálatával, elrendelésével, fenntartásával kapcsolatos szabályokat haladéktalanul vizsgáljuk felül, illetőleg álláspontom szerint bővíteni kell azon alap-  és minősített esetek körét, amikor a jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt bűnöző nem bocsátható feltételes szabadságra.

Egyetérteneke a felvetéseinkkel, tisztelt államtitkár úr? Illetőleg nem gondolják-e, nem érzike úgy, hogy a hatáskörrel rendelkező és illetékes szerveknek a konkrét ügyben nagyon sürgősen tenni kellene valamit? Várom érdemi válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Felszólalások:  <<  217  >>    Ülésnap adatai