Készült: 2020.09.27.09:18:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

173. ülésnap (2000.11.10.), 98. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás egészségügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT egészségügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő úr, volna egy kérdésem: miért nem elég? Ön azt állította, hogy nem elég, de nem mondott hozzá indoklást - tegye meg, legyen szíves.

Amit viszont kérem, higgyen nekem, s ennek is megvan a maga sajátos oka: meglehetősen pontos képem van ma arról, hogy hányan dolgoznak a magyar egészségügyben, és arról is, hogy milyen bérviszonyok között dolgoznak a magyar egészségügyben. Ön pontosan tudja azt, képviselő úr, hogy bekértük az erre vonatkozó adatokat valamennyi intézménytől, valamennyi olyan szervtől, amelyik egészségügyi ellátást biztosít; azoktól is, akik nem direktben szerződnek az OEP-pel, hanem vállalkozáson keresztül. Ezeknek az adatoknak a feldolgozása megtörtént, tehát pontos adataink vannak. Ennek fényében nyugodtan állíthatom, képviselő úr, hogy az a 40 milliárd forint többlet, ami ma az egészségügyi költségvetésben a tb-kasszában van, az bőven fedezi ezt a szükséges kiadást.

Arra pedig, amit ön mondott, hogy ez szembeállít, s hogy nem adja meg a kórházmenedzsment: erre nem lesz lehetőségük a közalkalmazotti körben. Akik közalkalmazottként dolgoznak egy intézményben, azoknak a bérét nagyon pontos szabályok szabályozzák alulról: van egy alsó határ, amit köteles megadni. Ezt az alsó határt úgy állítottuk be, hogy a jelenlegi 1,1-esnek számító bérbeállás fölött 20 százalékos béremelést kényszerít ki.

Én tehát úgy gondolom, nyugodtan állíthatom, hogy ez meglesz, és ennek a forrásai benne vannak a magyar költségvetésben. Köszönöm szépen.

 

 

(11.10)

 
Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai