Készült: 2020.02.18.02:29:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap, 76. felszólalás
Felszólaló Szabó Zsolt (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:12

Felszólalások:  <<  76  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZABÓ ZSOLT (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A külügyi tárca kiemelt célként határozta meg a magyar külgazdasági érdekek érvényesítését és a beruházásösztönzést. A nagy horderejű államközi megállapodásoknak köszönhetően igencsak gazdaságélénkítő hatása van ezeknek a fejlesztéseknek, ennek eredményeképpen vonzó célpontja vagyunk a nemzetközi a befektetéseknek. Tisztelt Ház! A napokban jelentették be, hogy tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó hatvani telephelyét a Bosch-csoport. A 9,6 milliárd forintos beruházás során a Robert Bosch Elektronika Kft. új, korszerűbb gyártást szolgáló eszközöket szerez be, amelyekkel a Bosch hatvani gyárában olyan, a jövő autózását meghatározó technológiai eszközöket és komponenseket gyártanak, amelyek elengedhetetlenek az elektromos vezetéshez.

A Bosch az egyik legtöbb dolgozót foglalkoztató magyarországi cégcsoport, amelynek gépjármű-elektronikai ágazata Magyarországon immáron mintegy 5500 embernek ad munkát. A cégnek komoly szerepe van abban, hogy a magyar GDP tavaly 4,8 százalékkal bővült éves szinten, és ma már több mint 4 millió 480 ezren dolgozhatnak az országban. A Bosch a mostani beruházással a harmadik olyan befektetést hozza létre, amelynek értéke eléri vagy meghaladja a 10 milliárd forintot.

Az ilyen és ehhez hasonló sikerek nem függetlenek attól, hogy Magyarország gazdaságilag milyen környezetet tudott teremteni, és hogy stabil és kiszámítható a magyar gazdaság. Megerősödött a magyar gazdaság, csökkenőben az államadósság, és az adócsökkentéseknek, valamint a béremeléseknek köszönhetően egyre több marad a magyar családoknál.

Tisztelt Államtitkár Úr! Hogyan segíti a gazdaság és a régió fejlődését a Bosch új beruházása? Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  76  >>    Ülésnap adatai