Készült: 2019.12.08.11:55:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

323. ülésnap (2013.11.12.), 173. felszólalás
Felszólaló Bányai Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  173  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNYAI GÁBOR (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Varga Zoltánnak szeretném címezni a választ, bár nem kérdezte, hogy mi a véleményem.

Amikor a képviselő úr elnök volt a Dél-alföldi Regionális Tanácsnál, akkor sokat izmoztunk azon, hogy ugyan lesz-e forrás három és négy számjegyű utak fejlesztésére, belterületi utak fejlesztésére. Úgy emlékszem, hogy több módosítót tettünk be, hogy lehessen átcsoportosítani ilyen fejlesztésekre, de sajnos nem kaptunk rá az akkori elnök úr jóvoltából, jelentős forrásokat vettek el - inkább azt mondom - ettől a kerettől. Csak jelzem, hogy a közlekedésfejlesztési operatív programnak a 80 százalékát 2010. április 4-ig elköltötték. Egy levél itt van az akkori miniszter úrtól, jelezvén, hogy a forrásokat már hogyan használták fel, egy ilyen kérdésre válaszolva.

Még egyszer mondom, nem kaptunk örökbe sem belterületi útépítésre forrásokat az uniós forrásokból, és nem kaptunk a három és négy számjegyű utak fejlesztéséhez maradék forrást, nem jutott a kormányzásunk idejére már egy fillér sem. Ezt csak jelzem tisztelettel, hogy az igazságot ott Békés megyében is hallják.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  173  Következő    Ülésnap adatai