Készült: 2019.12.14.22:15:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

318. ülésnap (2013.10.29.), 308. felszólalás
Felszólaló Bányai Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNYAI GÁBOR (Fidesz): Köszönöm szépen. Számolgattam a következő évi családi adókedvezmények sorában is - államtitkár úr meg fog erősíteni benne, ha még lesz kedve hozzászólni -, ha van egy 100 ezer forintos minimálbéres magyar honfitársunk, akinek mondjuk, a felesége nem dolgozik, de tegyük fel, dolgozik, és a családi adókedvezményt tudja érvényesíteni, egy ilyen honfitársunk, akinek van legalább egy gyereke, vagy ha van már kettő, hatalmas lépés az, hogyha 14 ezer forinttal két gyerek esetén növekszik a nettó jövedelme. El nem hisszük itt a parlamenti padsorokban, én elhiszem, de sokan nem hiszik el, 14 ezer forintnak úgy tudnak örülni ezek a szerencsétlen, kis bérű emberek, hogy... Bár a szocialisták elvonultak más kedvükre, de gyakorlatilag állandóan, egész nap azt hallottuk, hogy milyen rossz, milyen kevés. Nyolc éven keresztül nem volt, ne felejtsük el, tisztelt képviselőtársaim, nyolc éven keresztül a szocialisták megszüntették, nem alkalmazták ezt a családi adózási módszert, ami Nyugat-Európában, például Franciaországban előbb-utóbb meghozta a gyermekvállalási kedvet, és nem a bevándorlásnak köszönhetően a francia gondolkodók, a francia családok elkezdtek gyermeket vállalni.

Ezt javaslom, hogy támogassák, bár módosítót ehhez nem tudunk hozzátenni, senki sem, mert több pénz azért erre nem áll rendelkezésre, de higgyék el, óriási jelentősége van egy kis bérű embernek, hogyha a gyerekneveléshez a kormány, az állam hozzájárul azzal, hogy nem vesz el tőle többet, sőt, ha a bére adótartalma nem bírja ezt, tehát a személyi jövedelemadó nem elég rá, akkor ugye a járadékokból is vissza lehet ezt a fajta támogatást igényelni. Tehát meg fogja kapni a magyar honfitársunk. És éppen ezért szerintem örülni kell annak, hogy a kormány visszahozta 2011 végén ezt a lehetőséget minden magyar ember számára, aki gyereket vállal, úgy, hogy elismeri, hogy ez munka, bár a család fenntartói ezt örömmel teszik, de mégis a nemzet alapját, a családokat és a gyermekeket fogja nagyobb számban Magyarországon segíteni a mostani koalíciós szándék.

Ezt kérem, támogassák. És még egyszer mondom, óriási jelentőségű egy százezer forintos minimálbéres embernél, hogy a bére növekedhet a családi adókedvezmény révén.

Köszönöm a szót, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai