Készült: 2020.09.22.10:22:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 24. felszólalás
Felszólaló Dr. Gulyás Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:58


Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GULYÁS GERGELY (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az utolsó ülés hete kezdődött meg az Országgyűlésnek ebben a ciklusban, ezért aztán jó okunk van arra, hogy visszatekintsünk a mögöttünk hagyott négy és  miután bizonyos értelemben ez a második egymást követő kormányzati ciklus  a mögöttünk hagyott nyolc évre. Különösen azok után, ami itt az előző bő fél órában elhangzott, amely szerint minden rossz, mégiscsak szeretném a jelen lévő, különösen az ellenzéki képviselők figyelmébe ajánlani, hogy ha belegondolunk abba, hogy a gazdaságpolitika területén például milyen eredményeket sikerült elérni, akkor azt mondhatjuk, és a szocialista frakció egyelőre még itt van a parlamentben, hogy nekik is volt nyolc évük a kormányzásra, az ő hetedik évüknél a gazdasági recesszió 7 százalék volt, a gazdasági teljesítmény csökkenése 7 százalékos volt, a munkanélküliség pedig 12 százalékos lett. Ehhez képest most a munkanélküliség 4 százalék alatt van, a gazdasági növekedés pedig 4 százalék fölött van. A jegybanki alapkamat 1 százalék alatt van, a hitelkamatok soha ilyen kedvezőek nem voltak. Míg nyolc év alatt, 2002 és 2010 között sikerült a villamos energia árát kétszeresére, a gáz árát háromszorosára növelni, most nyolc év alatt 25 százalékkal csökkent a gáz ára. Ezek után rezsicsökkentéssel kapcsolatos ígéreteket a szocialistáktól hallani felettébb érdekes választási kampányt vetít elénk. Ha belegondolunk abba, hogy a nemzetpolitika területén 1 millió új állampolgárral mit sikerült elérni a társadalompolitikában, és ezen belül különösen a családpolitikában, a családtámogatási rendszer vissza-, újra- és felépítésében, akkor úgy gondoljuk, e mögött a kormány mögött, a mögöttünk hagyott négy és nyolc év között komoly eredmények állnak.Arra szeretném külön is megkérni az LMP frakcióvezetőjét, hogy egy zárt ülésen elhangzott, tőlem állítólagosan vett idézetet pontosan legyen kedves a jövőben megtenni, tehát ne állítson valótlant, mert amit ön idézett, én olyat nem mondtam, aki ott volt, az tudhatja. Ha a jegyzőkönyvet megnézi, akkor egyértelműen rálelhet arra, vagy ha néhány órára visszamenőlegesen nem képes visszaemlékezni, én ebben bízom, vagy pedig szándékosan állít az ország nyilvánossága előtt valótlant, miután soha nem szoktuk megindokolni, önök sem indokolták meg már négy alkalommal, hogy miért nem támogatjuk a házszabálytól való eltérést, ezért ezt én sem tettem meg, és jeleztem, hogy ha ezt a vitát le akarjuk folytatni, akkor ne zárt ajtók mögött folytassuk le. Ezt úgy interpretálni, ahogy ön tette, a politikai korrektség minimumának a hiánya (Dr. Szél Bernadett: Majd a Fidesz fog engem politikai korrektségre tanítani!), márpedig önök a politikai korrektség képviselői sok tekintetben, jó lenne, ha legalább ott, ahol ez indokolt, mégiscsak valóban korrektek lennének.

Azt is tudjuk, és ezért kár is a miniszterelnök távolmaradását számon kérni, hogy ma a miniszterelnök az Európai Unió éppen aktuális elnökségi feladatait ellátó állam miniszterelnökével, a bolgár miniszterelnökkel találkozik, és ott a migrációs politikában próbálja a magyar kormány akaratát érvényesíteni, hiszen látjuk azt, hogy az Európai Unió júniusig döntésre akarja vinni a kötelező kvóták ügyét. Azt látjuk, hogy mindazok az eredmények, amelyeket az elmúlt nyolc évben sikerült elérni, csak akkor őrizhetők meg, ha Magyarország biztonságát ezt követően is garantálni tudjuk. Ha már önök ehhez az elmúlt években nem járultak hozzá semmivel, akkor legalább azt ne kritizálják, hogy a miniszterelnök  tekintet nélkül egyébként a választási kampányra, hiszen az európai és világpolitika sincs erre tekintettel  a magyar nemzeti érdeket igyekszik képviselni, az ország biztonságát igyekszik szavatolni. Ezt tettük az elmúlt években is, ezért építettünk határvédelmi kerítést, ezért hoztuk létre a fizikai mellett a jogi határzárat, ezért utasítottuk el a felső határ nélküli betelepítési kvótákat, és ezért teszünk meg ma is mindent. Azt látjuk, hogy ma a biztonság szavatolására egyedül a kormányoldal pártjai képesek. Azt látjuk, hogy ma a felső korlát nélküli kötelező kvótákat mi utasítjuk el. Sajnos, az is egyértelművé vált, hogy az ellenzékre ezekben a kérdésekben, gondoljunk akár a Jobbikra is, például az alkotmánymódosítás kérdésére, nem számíthatunk. Akkor sem szavaztak önök meg az ország védelme szempontjából kulcsfontosságú döntéseket és intézkedéseket, amikor korábban az ezzel ellentétes magatartást önök minősítették hazaárulásnak.

Ezért úgy gondolom, hogy ha valaki az ország eredményeinek a folytatását szeretné látni és az országban továbbra is biztonságot szeretne, akkor jó okkal szavazhat bizalmat a kormánypártoknak a következő négy évre. Erre kérünk mindenkit. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai