Készült: 2020.05.26.23:09:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap, 220. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 8:27

Felszólalások:  <<  220  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, alelnök úr. Kérdezem, hogy kíván-e még valaki szólni a vitában. Aki igen, gombnyomással jelezze! (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nincs ilyen képviselő.

Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát ezennel lezárom.

Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy a törvényjavaslathoz módosító indítvány nem érkezett, most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/11827. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 321 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül, azaz egyhangúlag elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Gy. Németh Erzsébet, Göndör István, Gyárfás Ildikó, Kovács Tibor, Pál Béla, Papp József, Tóth József MSZP-s képviselők önálló indítványát T/11462. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/11462/3. számon kapták kézhez. Az előterjesztő jelezte, hogy nem kíván válaszolni a vitában elhangzottakra, így a határozathozatal következik.

Az előterjesztők a benyújtott módosító javaslatot nem támogatják, de a Házszabály szerint erről szavaznunk kell.

Az ajánlás 1. pontjában az önkormányzati bizottság a 2. § (3) bekezdésében határidőt módosít. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 5 igen szavazattal, 313 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 106. § (8) bekezdése alapján elfogadott módosító javaslatok hiányában a zárószavazásra is sor kerülhet.

Megkérdezem, hogy a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni, gombnyomással jelezze! (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem kívánják.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/11462. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 315 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Önök az előterjesztést T/11517. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/11517/11. számon kapták kézhez. Az előterjesztő jelezte, hogy nem kíván válaszolni az elhangzottakra, így most a határozathozatalok következnek.

Az előterjesztő a beérkezett módosító javaslatokat nem támogatja, de a bizottsági állásfoglalásra figyelemmel ezekről szavazni kell.

Az ajánlás 1. pontjában a környezetvédelmi bizottság a cím módosítását kezdeményezi. A mezőgazdasági bizottság ezt nem támogatja.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 140 igen szavazattal, 174 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 2. és az azzal összefüggő 4. és 9. pontban Fehérvári Tamás és Nagy Andor javaslatáról döntünk. A környezetvédelmi bizottság ezt nem támogatja, a többi bizottság viszont támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 152 igen szavazattal, 165 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 3. és az azzal összefüggő 5. pontjában Fehérvári Tamás és Nagy Andor javaslatáról döntünk. A bizottságok támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 149 igen szavazattal, 168 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 6. pontjában Fehérvári Tamás és Nagy Andor a 11. §-ban a változásbejelentési kötelezettség szabályainak elhagyását javasolják. A bizottságok ezt nem támogatják.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 149 igen szavazattal, 170 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 7. pontjában Fehérvári Tamás és Nagy Andor a 12. § módosítását kezdeményezik. A javaslat összefügg a 10. ponttal, így ezekről együtt döntünk. A bizottságok támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 148 igen szavazattal, 167 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 8. pontjában Fehérvári Tamás és Nagy Andor a 13. §-ban a felügyeletidíj-fizetési kötelezettség szabályainak elhagyását javasolják. A bizottságok ezt támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 164 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 11. pontjában Fehérvári Tamás és Nagy Andor a 16. § módosítását kezdeményezik. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 150 igen szavazattal, 167 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 106. § (8) bekezdése alapján elfogadott módosító javaslatok hiányában a zárószavazásra is sor kerülhet.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/11517. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 176 igen szavazattal, 141 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a nemzeti és etnikai kisebbségek országgyűlési képviseletére vonatkozó jogalkotási folyamatról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája és lehetőség szerint a határozathozatal. Szili Katalin, az MSZP és Balog Zoltán, a Fidesz képviselője önálló indítványát új változatban H/11895. számon kapták kézhez.

Most megadom a szót Szili Katalin képviselő asszonynak, aki az előterjesztő. Öné a szó, parancsoljon, elnök asszony!

(20.00)

Felszólalások:  <<  220  >>    Ülésnap adatai