Készült: 2020.07.12.17:27:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

282. ülésnap, 216. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (Fidesz)
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:07

Felszólalások:  <<  216  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Most a módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a benyújtott módosító javaslatokat az ajánlás 1-17. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 347 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/17796. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 198 igen szavazattal, 163 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Soron következik az országos területfejlesztési koncepcióról szóló országgyűlési határozati javaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést H/18068. számon, az egységes javaslatot H/18068/60. számon kapták kézhez.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Kezdeményezem, hogy a záróvitában benyújtott módosító javaslatokat egy szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés, az alkotmányügyi bizottság H/18068/64. ajánlása alapján. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze. (Szavazás.)

Az Országgyűlés látható többsége az összevont vitaszerkezetre tett javaslatomat elfogadta.

Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-7. pontjaira. Elsőként megadom a szót öt percben Endre Sándor képviselő úrnak, aki írásban előre jelezte felszólalási szándékát.

Felszólalások:  <<  216  >>    Ülésnap adatai