Készült: 2020.02.18.15:00:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 248. felszólalás
Felszólaló Dr. Staudt Gábor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én vártam volna, hogy a zárószavazás előtti módosító javaslatoknál visszatér a zöldterületek kérdése - és ez nem egy sötétzöld hozzáállás, higgyék el, de lehet, hogy én vagyok figyelmetlen -, lévén, hogy Papcsák képviselőtársunk megígérte, hogy lesz egy hasonló rendelkezés, ami a zöldfelületek, zöldterületek arányát garantálja. Én ezt ebben a formában nem találtam benne. (Dr. Papcsák Ferenc: Benne van!) Lehet, hogy figyelmetlen voltam, és akkor ezt nyilván Papcsák képviselőtársam el fogja mondani.

Viszont, ami ezen túlmutat, az az, hogy örülünk neki, hogy lesz Városliget-építési szabályzat, csak én azt nem értem még mindig jogilag, hogy akkor miért kell ennek, mármint a Városligetnek egy speciális státust biztosítani. Miért nem lehetett megvárni első körben azt, hogy a főváros létrehozza ezt a szabályzatot, és esetleg a hosszú távú építési, beruházási koncepciókról is úgy a parlamenti képviselők, mint a fővárosi képviselők tudomást szerezzenek? Azt hiszem, ez fontos lenne a döntés előtt. Nyilvánvalóan önök valamiféle tudással bírnak ebben a körben, csak ezt nem osztják meg velünk, ez problematikus. Vagy ha nem bírnak semmiféle tudással, akkor meg az az érdekes, hogy idehoznak így egy javaslatot.

Végül a maradék időben én is a Regnum Marianumra szeretném felhívni a figyelmet, mert az nem jó válasz, hogy ez az egyházon múlik. Akkor már meg kellett volna tenni az egyeztetéseket az egyház irányában, ha már hozzányúlunk a területhez. Ha viszont megtettük - ahogy azt államtitkár úr mondja -, akkor viszont a Regnum Marianum felépülésének semmiféle akadálya nem lehet.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai