Készült: 2020.02.25.11:56:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

335. ülésnap (2013.12.10.), 66. felszólalás
Felszólaló Dr. Staudt Gábor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon röviden, mert úgy látom, hogy ebből sem lesz hosszú vita, de azért Szávay István képviselőtársam távollétében is meg kell emlékezni az általa benyújtott módosító javaslatokról, legfőképpen az 1., 2. és egyébként idevonatkozóan a 3. javaslatra is gondolok.

Elmondtuk az általános vitában, hogy jobb lett volna már korábban az egy évvel ezelőtt elfogadott javaslatot jobban előkészíteni, és akkor nem találkozhattunk volna az indokolásban azzal a magyarázattal, hogy később például az Országos Német Önkormányzat jelzései alapján kell módosítani a szabályozást, hogy bizonyos dogmatikai, bizonyos elnevezésbeli dolgokat helyre tegyünk. Szávay István képviselőtársam nagyon helyesen a címét is módosítani kívánja a határozatnak, és a magyarországi németek elűzetésének emléknapjáról szóló országgyűlési határozatként fogadtatná el az Országgyűléssel, mint egy pontosabb megfogalmazásként. A 2. pontban január 19-ét, tehát kihagyva az elűzetés '46-os kezdetére való utalást, általánosságban január 19-ét a német lakosság Magyarországról való kitelepítésének kezdőnapjává, illetve országgyűlési emléknappá nyilvánítaná.

Úgy gondoljuk, hogy ezek a módosítások még bele kell hogy férjenek, bár sajnos az előterjesztő nem támogatta. Ha elkövették azt a hibát, hogy korábban is sajnálatos módon egyeztetés nélkül nyújtották be ezt a javaslatot, akkor legalább most az ellenzék által benyújtott módosító javaslatokat támogassák, és ezzel kapcsolatosan ezek az elvárások egyébként találkoznak az Országos Német Önkormányzat által megfogalmazottakkal, úgyhogy ezért szeretném kérni a Házat, hogy támogassa.

Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

(Az elnöki széket dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai