Készült: 2022.05.18.01:49:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

147. ülésnap, 47. felszólalás
Felszólaló Kövér László (Fidesz)
Felszólalás oka Országgyűlés időkeretben történő tárgyaláshoz hozzájárult
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:40

Felszólalások:  <<  47  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 53. §-ának (1) bekezdése értelmében a határozathozatal előtt bármely képviselőcsoport egy tagja háromperces időkeretben felszólalhat. Megkérdezem, kíván-e élni valaki ezzel a lehetőséggel. (Nem érkezik jelzés.) Nem látok jelentkezőt.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem tehát a tisztelt Házat, elfogadja-e az előbbiekben felsorolt előterjesztések 4 óra 20 perces időkeretben történő tárgyalását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az időkeretre vonatkozó indítványt a Ház 243 igen szavazattal, 79 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most az egyszerű többséget igénylő előterjesztések általános vitáinak 4 óra 20 perces időkeretben történő tárgyalásáról határozunk. Ezek a következők: a befektetési alapkezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló T/5067. számú, az államháztartásról szóló T/5069. számú, a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/5129. számú, a nemzeti mobil fizetési rendszerről szóló T/5114. számú előterjesztés.

Tisztelt Ház! A Házszabály imént idézett szakasza értelmében itt is mód nyílik háromperces időkeretben történő felszólalásra. Kérdezem a frakciók képviselőit, hogy kívánnak-e szólni. (Nem érkezik jelzés.) Nem látok jelentkezőt. Így a határozathozatal következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a felsorolt előterjesztések általános vitájának 4 óra 20 perces időkeretben történő tárgyalásával. Aki igen, kérem, szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 245 igen szavazattal, 79 nem ellenében, tartózkodás nélkül a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a sarkalatos törvények általános vitáinak hatórás időkeretben történő tárgyalásáról határozunk. Ezek a következők: az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló T/4995. számú, a Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló T/5130. számú és a családok védelméről szóló T/5128. számú előterjesztés.

Tisztelt Ház! Kérdezem, hogy van-e háromperces időkeretben felszólaló. Novák Előd képviselő úré a szó.

Felszólalások:  <<  47  >>    Ülésnap adatai