Készült: 2020.02.21.01:59:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

129. ülésnap (2016.02.22.), 164. felszólalás
Felszólaló Becsó Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BECSÓ ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy héttel ezelőtt interpellációt nyújtottam be: „El lehet odázni Salgótarján költségvetését?” címmel. A válaszadás időpontjában még nem volt a szocialista vezetésű Salgótarjánnak benyújtott költségvetése, azóta eltelt egy hét, és sajnos továbbra sincs benyújtott költségvetés. Magyarázat viszont van, miután az MSZP-s alpolgármester, aki egyben polgármesterjelölt is, két okot megfogalmazott. Megpróbálom szó szerint idézni.

Az első ok: „A parlament Költségvetési bizottsága hétfőn fogja tárgyalni azokat az általunk benyújtott napirendi pontokat, amelyek a mi költségvetésünket nagyban befolyásolhatják. Ezek még nem érkeztek meg.” Azóta megérkezett, és a Költségvetési bizottság nem támogatta.

A másik ok: „Másrészt én személy szerint azt gondolom, hogy Salgótarján megyei jogú városnak időközi választás miatt most nincs polgármestere. A polgármester-választásra pedig február 28-án kerül sor. És én azt szeretném, hogy a törvényesen megválasztott polgármester úr költségvetése lenne a 2016. évi költségvetés.”

És így folytatta a szocialista alpolgármester: „Ha március 15-ig feltöltődnek a város költségvetési számai, akkor Salgótarjánt hátrányos helyzet nem éri, ebből kifolyólag március 10-én van a következő tervezett közgyűlés, ahol a február 28-án megválasztott polgármester ezt a költségvetést be tudja nyújtani, és az illetékes iroda szereplőivel egyeztetve elégséges a hátralévő időszak, hogy március 10-ig az adathalmaz, ami szükségeltetik feltölteni, az megtörténjen.”

Összefoglalom, hogy mit is tudtunk meg: a parlament Költségvetési bizottsága tárgyal a költségvetést nagyban befolyásoló napirendet, továbbá Salgótarjánban időközi választás miatt nincs polgármester; törvényesen választják a polgármestert; fel kell tölteni a város számait; az illetékes iroda szereplőivel kell egyeztetni, és majd március 10-én lesz a következő közgyűlés. Ez félrebeszélés. A valós okok elhallgatásra kerültek.

Tisztelt Államtitkár Úr! Követett-e el törvénysértést a szocialista alpolgármester, és van-e takargatnivalójuk a szocialistáknak Salgótarjánban? Várom a válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai