Készült: 2021.04.10.15:54:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

221. ülésnap (2017.05.08.), 72. felszólalás
Felszólaló Nyitrai Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Hazánkban közel 60 ezer rendőr és rendőrségi dolgozó teljesít szolgálatot. Azt gondolom, hogy köszönettel tartozunk nekik, hiszen megvédik a határainkat, és vigyáznak a biztonságunkra. Teszik mindezt hétvégén és ünnepnapokon is, sokszor az életük kockáztatásával. Mindennek meg is van az eredménye, hiszen mind a közbiztonság, mind a közlekedés biztonsága jelentős mértékben javult az elmúlt években.

Tisztelt Országgyűlés! Nagyon fontosnak tartom, hogy Magyarország Kormánya nemcsak erkölcsileg, szakmailag, hanem anyagilag is megbecsüli a rendőröket és a rendőrségi dolgozókat. Magyarország Kormánya 2015-ben indította el a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét, amely 2019-ig átlagosan 50 százalékos béremelést jelent a szektorban. Ez már komoly anyagi biztonságot, kiszámíthatóságot jelent a rendőröknek. Azt is várjuk ettől az intézkedéstől, hogy egyre több fiatal vállalja majd élethivatásul a rendőri pályát.

Tisztelt Országgyűlés! Magyarország jogállam, mindenki elmondhatja a véleményét akár egy tüntetés formájában is, mint ahogy történt az elmúlt időszakban. Engedjék meg, hogy az Országgyűlés nyilvánossága előtt köszönetet mondjak a rendőröknek, akik rendkívül szakszerű munkát végeztek ezen alkalmakkor, hiszen egy ilyen megmozdulás mindig rendőri készültséggel is együtt kell hogy járjon.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel nem olyan rég volt a rendőrség napja, engedjék meg, hogy az Országgyűlés nyilvánossága előtt még egyszer köszönetet mondjak a rendőröknek és a rendőrségi dolgozóknak, hogy megvédik a határainkat, és hogy megvédik a biztonságunkat. Azt szeretném kérdezni állam­titkár úrtól, hogy az elkövetkezendő időszakban mivel kívánják segíteni a rendőri, rendvédelmi életpályát. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai