Készült: 2021.04.17.15:45:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

264. ülésnap (2017.12.04.), 50. felszólalás
Felszólaló Burány Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ahogy azt Lázár János miniszter több alkalommal is kiemelte, figyelemmel például a brexitre és más, az uniót érintő kihívásokra, a hazánk számára rendelkezésre álló forrást minél hamarabb, de legkésőbb 2018-ig le kívánják kötni.

Épp az idő fogyása miatt áll értetlenül a kispesti önkormányzat, értetlenül áll az előtt a tény előtt, hogy az általa benyújtott pályázatokat a Miniszterelnökség nem bírálja el, így a Kispesti Mézeskalács Óvoda fejlesztése, bár 2016. május 31-én lett benyújtva, elbírálásban a mai napig nem részesült. Pedig a kispesti családok reménykedtek ennek sikerében, hiszen párjának, a Gyöngykagyló Óvodának a felújítását önök elutasították. Hasonlóan egyébként a kerületi városrehabilitációs projektet sem tudták értékelni, pedig az is immár 15 hónapja fekszik a tárca asztalán.

Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nem támogatják ezeket a kispesti pályázatokat? Mi az oka annak, hogy egy-másfél év alatt sem döntenek több ezer kispesti családnak fontos fejlesztésekről? És végül: e konkrét projekteket támogatják‑e vagy nem? Tisztelettel várom válaszát. (Taps a MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai