Készült: 2020.08.07.03:51:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

156. ülésnap (2011.12.19.), 363. felszólalás
Felszólaló Dr. Hoffmann Rózsa (KDNP)
Beosztás nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  363  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HOFFMANN RÓZSA nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyűlés! Valóban, az egyik legfontosabb alaptörvényünk zárószavazásához érkeztünk el. Alaptörvény annyiban, hogy megalapozza a jövőnket, a holnapunkat, a gyerekeink, fiataljaink sorsát.

Az, hogy ilyen hosszan tartó, heves vitát váltott ki a köznevelési törvény a parlamentben, nem bizonyít mást, mint azt, hogy nem csak kenyérrel él az ember. Ezért van igen nagy szükség arra, hogy hogyan fogjuk nevelni a fiataljainkat, milyen értékrendet továbbítunk, és továbbítunk-e egyáltalán valamilyen értékrendet nekik, amit eddig nélkülözött az oktatási rendszer. Ezért nevezzük köznevelési rendszernek. Sajnálatos, hogy vannak képviselők, akik a több hónapos vita után is még mindig nem tanulták meg a törvény nevét, mi több, olyan állításokat mondanak még a zárszóban is, amelyek nincsenek benn a törvényben.

De nem akarok abba a hibába esni magam sem, hogy megismételjem mindazt, amely elhangzott az általános vitában, a részletes vitában, ez nem volna méltó a köznevelésnek a remélhetőleg növekvő színvonalával, amellyel az a célunk, hogy Magyarországot ismét olyan magaslatokba juttassuk, ahol volt valamikor, hogy a magyar iskola ismét szellemóriásokat adjon a világnak, adja Isten, hogy Nobel-díjasokat, és olyan iskolarendszert tudjunk építeni, amelyben tisztességes, becsületes, munkára képes, tanulni képes és nagy tudású fiatalok nőnek fel.

Tisztelettel kérem az Országgyűlést, hogy azokat az indítványokat, a kapcsolódó módosító indítványokat, amelyeket támogatunk, szavazzák meg - összesen 26 ilyen van, nem olvasom fel -, és azokat az ajánlási pontokat pedig, amelyeket nem tudunk támogatni - 10 ilyen volt -, ne támogassák.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  363  Következő    Ülésnap adatai