Készült: 2019.10.14.11:29:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 68. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:09


Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szávay István képviselő úr gondolatmenetére néhány dolgot hadd mondjak! Az egyik az, hogy megdöbbentő az önök mai viselkedése. Mind a mai napirend előtti felszólalások során is, mind ebben a vitában is önök jót szórakoznak, jókat nevetnek. (Dr. Apáti István: Azt hallgasd meg! Azt hallgasd meg!) Most arról az összekacsintásról már nem is beszélek, amit az MSZP-vel tesznek. De hogy azon szórakoznak önök, amikor az országnak, ennek a térségnek a legfontosabb kérdéséről vitatkozunk és beszélünk, az pedig egyértelműen a függetlenségünk, egyértelmű, hogy megmarad-e Magyarország, ez a térség olyannak, amilyen, avagy pedig elindulunk egy teljesen más úton, ezen önök jót szórakoznak, jókat nevetgélnek. (Dr. Gyüre Csaba: Miről beszélsz? Ez a ti Kész átverés show-tok!) Itt vihognak összevissza, óbégatnak, és ahelyett, hogy kiállnának egy olyan kérdés mellett, mint akár ez a mostani, akár pedig ez a délelőtti vita, ami volt a napirend előtti felszólalások kapcsán, önök pontosan odaállnak az ellenzéknek annak a sorába, amely egyértelműen a brüsszeli bürokraták sorát támogatja.

Még egyszer elismétlem, csak hogy tudják, mert rosszulesik önöknek: az önök pártvezére, az önök miniszterelnök-jelöltje, ha egyáltalán komolyan lehet venni egy ilyen ember gondolatmenetét, aki nem tesz mást, mint a következőket nyilatkozza: az iszlám az emberiség utolsó reménye, Attila unokái senkitől nem félnek, csakis Allahtól. (Szávay István: Ezt már kétszer elmondtad.) S reméli, hogy Magyarország minél előbb kilép az EU-ból. Tisztelt Mesterházy Attila képviselő úr, ha itt lenne, a Jobbik felé tegye föl ezt a kérdést, mert mi nem akarunk kilépni az EU-ból, de azt mondta Vona Gábor, hogy nagyon reméli, hogy Magyarország minél előbbi kilép az EU-ból és valódi testvéreivel fog össze. Azokkal a testvérekkel  újra elmondom , akik például a Szürke Farkasok terrorszervezet, akik egy lengyel származású pápa elleni merényletet irányítottak és vezettek, és önöknek ezek a barátai. Nem a lengyelek a barátaik, nem a lengyelek mellett akarnak kiállni, és ez az egész mai vita erről a javaslatról is azt mutatja be igazán, hogy önöket nem érdekli a lengyel nép akarata. (Dr. Gyüre Csaba: Benneteket nem érdekel, Miklós!)

A lengyel nép nagy többséggel megszavazta a jelenlegi kormányt. A lengyel nép egyre nagyobb tömegben támogatja ezt a kormányt, mert látják, hogy azt a küzdelmet, amit ők folytatnak mind szabadságukért, mind függetlenségükért, mind pedig hazájuk kereszténységben való megtartásáért, azt támadják Brüsszelből. (Folyamatos derültség és közbeszólások a Jobbik padsoraiból.  Gyöngyösi Márton: Nézz már magad köré!) És önök ezek mellett a brüsszeli bürokraták mellett állnak ki, önök Soros György szervezetei mellett állnak ki, önök azzal a Szocialista Párttal működnek most már együtt, akik egyértelműen az illegális migrációt akarják támadni (sic!), és itt bizony Lengyelország függetlensége is ugyanúgy szóba jön.

Önök a 7. cikkely támogatását segítik, és Lengyelország vesztét akarják. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.  Derültség és közbeszólások a Jobbik padsoraiban.)

(10.50)
Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai