Készült: 2020.01.25.16:10:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 4. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 4:40


Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Amikor önök elindították a mozgalmukat, konzervatív, nemzeti pártként határozták meg magukat. Ennek persze voltak mindenféle vadhajtásai, a lényeg mégiscsak az volt, hogy nemzeti pártként határozták meg magukat. Aztán történt valami, és megkezdődött a Jobbikban egy folyamat, amit ha egy kifejezéssel kellene leírnunk, azt mondanánk, hogy a nagy lélekkiárusítás folyamata. Vona Gábor, az ön vezetésével a Jobbik módszeresen, hol kicsi, hol nagy adagokban eladta a párt lelkét. (Vona Gábor: Fejből is megy?  Gyöngyösi Márton: Nagyon sápadt vagy!) Ennek mérföldköveire jól emlékszünk. Ebben a ciklusban megtámadták a földosztást, miközben korábban követelték. (Gőgös Zoltán: Földosztás!) Arra is volt bátorságuk, hogy üveggyönggyel megvehető indiánokhoz hasonlítsák a határon túli magyarokat  gyurcsányi mélységek. Ma már összefognának az LMP-vel is, miközben korábban az SZDSZ utódpártjaként hivatkoztak rájuk. Még írásban is kizárták akkor a szövetséget.

Az egész lélekkiárusítási folyamat a bevándorlás ügyében a leglátványosabb. Kezdődik a dolog ott, hogy ön leokézta a betelepítést. Hallom, ebben az ügyben beperelt minket, ezért itt, a Ház előtt is felidézem, mit mondott a korábban egyébként megszüntetésre javasolt RTL Klubban. Azt mondta a kvótára vonatozóan, hogy amíg ez, mondjuk, pár ezer emberről szól, addig azt mondom, hogy oké, lehet ezen gondolkodni. Nem csak kóbor elszólásról volt szó, ennek megfelelően is cselekedtek. Végig fúrták a kvótanépszavazást, majd nem szavazták meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást. (Ander Balázs: Alaptörvény!) A Jobbik számára ez volt az a pont, ahonnan már nincs visszatérés, de nem is akartak visszatérni. Támadták a határzárat is.

Ön azt mondta, hogy a kerítés egy hatalmas bukás, és alkalmatlan az ország megvédésére  Gyurcsány Ferenc is mondhatta volna. Sok magyar ember sokáig csak a fejét vakarta, vajon miért csinálja ezt a Jobbik, de nem nagyon talált rá magyarázatot; egészen addig, amíg nyilvánosságra nem került egy döbbenetes felvétel: az isztambuli beszéd. Ezen kibomlott Vona Gábor világnézete teljes pompájában. Nem kevesebbet állított, mint hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye. Nem kevesebbet állított, mint hogy Attila unokái senkitől nem félnek, csakis Allahtól. (Vona Gábor: Jézus Mária!)

(8.10)

Olyanokkal ünnepeltette magát, akik a II. János Pál elleni merényletben részt vettek. (Vona Gábor: Isten nevét hiába szádra ne vedd! Tudod, melyik parancs!) Nem kevesebbet állít, mint hogy nagyon reméli, hogy Magyarország minél előbb kilép az EU-ból, és valódi testvéreivel fog össze. Halkan merem csak megkérdezni, hogy ön szerint kik a magyarok igazi testvérei, kik a kereszténység védelmezői. (Dúró Dóra: Nem te kérdezed! Te válaszolsz!) Tényleg nehezen lehet szavakat találni erre. (Révész Máriusz közbeszól.) Itt vagyunk a migrációs válság közepén, amely mindent meghatároz, ami fontos az életben; a gazdaságot, a kultúránkat, a családok életét, a biztonságunkat, egész országunk jövőjét. És kiderül, hogy Vona Gábornak ebben a helyzetben semmit nem jelentenek azok az értékek, amelyekre építeni tudunk. Önnek semmit nem jelentenek Európa keresztény értékei. És itt nem a napi vallásgyakorlásról van csak szó, hanem azokról a kötelékekről, amelyek kimondatlanul is összekötnének minket. Ha a Jobbik szavazóinak fehér krétával fel kellene írniuk a táblára, hogy hogyan élik meg ezt az egészet, valószínűleg sokan írnák azt, hogy csalódás, csupa nagybetűvel. (Gyöngyösi Márton: Ez drámai!) Aligha adtak felhatalmazást a nagy lélekkiárusításra. Az biztos is, hogy a gárdamellény-cirmos cica-turbán háromszögben elég könnyű elveszni. (Derültség a Jobbik soraiban.) Nekik is, minden magyar embernek üzenjük: van olyan erő Magyarországon, amelynek továbbra is Magyarország az első, és a nemzeti érdek az első (Gyöngyösi Márton: Egy perc propaganda még van!), ez pedig a Fidesz-KDNP-szövetség.

Tisztelt Elnök Úr! Önök jó pár éve felavattak egy emlékművet az ’56-os hős, Pongrátz Gergely tiszteletére. Az szerepel rajta, hogy „Mindent a hazámért tettem”. Ezek időtálló szavak. Nyugodtan tegyék fel maguknak a kérdést: mindent megtettek a hazájukért? (Kepli Lajos: Ezt te mondod? Atyaúristen!) Azt azért elmondhatom, a választók már tudják a választ, és április 8-án el is mondják majd. Köszönöm szépen a hozzászólását. (Taps a kormánypártok soraiban.  Még van húsz másodperc, hogy Tiborczról beszéljen!  Révész Máriusz: Dóra, fájt?  Dúró Dóra: Hazugság volt!  Révész Máriusz: Mindig az! Ilyenek vagytok!  Kepli Lajos közbeszól.  Folyamatos közbeszólások.  Az elnök csenget.)
Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai