Készült: 2019.10.16.15:19:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 18-20. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 5:39


Felszólalások:  Előző  18 - 20  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Beszéde és hozzászólása közben az volt a legszomorúbb, hogy az ellenzék, élén a Jobbikkal, Vona Gáborral és párttársaival, de Hadházy Ákos LMP-s képviselővel is jót szórakoztak. (Gyöngyösi Márton közbeszól.) Miközben ön azokat az értékeket sorolta fel, amelyek fontosak a magyar embereknek, amelyek nagyon fontosak minden egyes ember mindennapi életében és minden egyes szempontból a jövő érdekében is fontos. (Gyöngyösi Márton: Beszélgess már egy kicsit az emberekkel!)Elég elkeserítő, hogy ennyit tud az ellenzék, amely elvileg, álmukban hatalomra, kormányzásra tör. Mindamellett pedig biztosan nagyon fontos az a szolidaritás, amit Magyarország is megtett az elmúlt években. A szolidaritás a valóban bajba jutottakat, a valóban helyben segítést és a valóban helyben maradást kell szolgálja. Egyre több visszajelzést kapunk egyébként a Közel-Keletről, Afrikából, Észak-Amerikából és Európából is azoktól a józan politikai szervezetektől, amelyek nem szórakoznak mások baján, nem be akarják hívni az illegális tömegeket, hanem sokkal inkább segíteni akarnak rajtuk, és így mindenki támogatja és segíti azt a sok-sok törekvést, amit akár az oktatás, kórházépítés, kórházfelszerelés beszerzése, templomok és iskolák felújítás érdekében a magyar emberek, a magyar kormány tesz.

Mindamellett pedig szolidárisak vagyunk azokkal a nyugat-európai emberekkel is, akiknek elegük van abból a politikából, amit rájuk erőltetnek akár egyes kormányok, akár Brüsszelből, akár Soros György szervezetei, miszerint országukat bevándorlóországgá akarják süllyeszteni. És így vélekednek egyébként a magyarok is. A magyarok nagyon nagy többsége, több mint 80 százaléka nem akar bevándorlóországban élni, nem akar illegális migrációt, nem akarja mindazt, amit akár Brüsszel, akár Soros György vagy az ő magyarországi csatlósai, akik éppen most eltávoznak a parlamentből. (Több jobbikos képviselő távozik.), akik meg akarják határozni az életüket.

Mindemellett pedig a nagy többség azt is tudja, hogy mindaz, amit a politikai ellenzék tenne, élén az LMP-vel, Jobbikkal, MSZP-vel, Gyurcsány Ferenccel, az egy visszafordíthatatlan folyamat. Olyan folyamat, ami gyerekeinknek, unokáinknak teljes mértékben megváltoztatná ezt az országot, teljes mértékben megváltoztatná azt a térséget, amelyben élünk. És sajnos az ellenzék és azok vezetői, miniszterelnök-jelöltjei a nagy többséggel szemben teljesen mást gondolnak. Karácsony Gergely csődgondokként az MSZP élén lebontatná a kerítést, támogatja a betelepítést.

(8.40)

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Soros-aktivista volt, szintén támogatja a kerítés lebontását, és támogatná mindazt, amit szeretne. (Dr. Hadházy Ákos Soltész Miklós mögé lép, és az államtitkári válasz teljes ideje alatt egy „Ő is hazudik” feliratú táblát tart a kezében.  Derültség a Jobbik soraiban.) Itt mögöttem bohóckodik Hadházy képviselő úr. (Dr. Vas Imre: Megtanulhatta volna a ciklus alatt, hogy ilyet nem lehet!) Gyurcsány Ferenccel együtt, a bukott miniszterelnökkel… (Zaj.  Az elnök csenget.)

ELNÖK: Hadházy képviselő úr, fejezze be, legyen olyan kedves! Hadházy képviselő úr, fejezze be! (Dr. Apáti István: Eléggé elszántnak tűnik!) Köszönjük szépen. (Zaj.) Képviselő úr, még egyszer felszólítom, hogy fejezze be! (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Mi megvárjuk!  Dr. Hadházy Ákos: Én is! Kitartó vagyok!  Dr. Apáti István: Tűzparancs nem volt!) Folytassa, államtitkár úr!

SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Ahogy Hadházy úr saját magáról elárulja, hogy ő is hazudik, ugyanabba a társaságba tartozik bele, mint Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, aki egyszer már tönkretette az országot, most másodszor is ezt tenné. Végre helyreállítottuk, amit ön is elmondott és felsorolt, nagyon sok értéket és nagyon sok dolgot megtett az elmúlt évek során a magyar kormány a magyar emberek érdekében. Nyolc év alatt hatalmas nagy változás indult el. Ezt szeretnék tönkretenni, mindamellett pedig a kereszténység ellen is kirohanásokat indított.Mint ahogy Vona Gábor is, hiába vonult most ki a parlamentből, az iszlám érdekében olyan kijelentéseket tett, amelyek egyértelműen azt jelentik (Dr. Apáti István: Nézd már meg, hogy a te főnököd mit mondott, hogy az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti!), hogy ők az illegális bevándorlást támogatnák. Vona Gábor olyan helyen lépett fel, olyan helyen ünnepeltette magát, akik a Szürke Farkasok nevű terrorszervezet (Dr. Apáti István: Miért van még szabadlábon? Mit csinál a TEK?) csoportjához tartoznak (Gyöngyösi Márton: Ne pörögd túl!), akik egyébként Ali Agcának az emberei voltak, és ez a társaság indította el Szent II. János Pál pápa ellen is a merényletet. Vona Gábor és a Jobbik (Dr. Apáti István: Hároméves volt! Hülyeséget beszélsz!) ilyen emberekkel barátkozik, ezeket az embereket akarja behozni az országba.

Mindamellett pedig el kell mondani, hogy ők voltak azok, az az ellenzék Hadházy Ákossal és sokak együttes munkájával, akik nem támogatták az ország 80 százalékának azt az akaratát, hogy népszavazáson keresztül megvédjük az országot. Nem támogatták az ország megvédése érdekében az alkotmánymódosítást. (Dr. Apáti István: Hétszer is!) Támogatják azonban Soros György terveit, támogatják az ország megszállását, közösen bontanák le a kerítést, közösen tennék védtelenné ezt az országot, azaz az országot bevándorlóországgá akarják silányítani.

Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt kitartó és csodálatos Hadházy képviselő úr, önnek is sok-sok sikert kívánok a választásokra való felkészülésben. Bízom benne, hogy azok az igazságai, amelyeket ön elmondott az elmúlt években, azok az igazságok, amelyeket ön próbált közvetíteni a magyar emberek felé, mind-mind nyilvánosságra fognak kerülni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.  Gyöngyösi Márton: Meddig kell még hallgatnunk, elnök úr?), és kiderül, hogy hatalmas nagy hazugság, amit ön csinál, mint ahogy ezen a cetlin is be tudja mutatni.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  18 - 20  Következő    Ülésnap adatai