Készült: 2019.10.22.22:31:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 12. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:46


Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! A világítás-korszerűsítési beruházásokról, amit felvetett, az igazat megvallva el kell mondani, elég furcsa, hogy éppen ön hozza fel ezt a témát, mégpedig azért, mert nem én, nem mi, hanem ön döntött úgy annak idején, hogy a beruházást támogatja. Ön évekig volt önkormányzati képviselő Szekszárdon, és a közgyűlésben megszavazta az energiahatékonysági pályázat benyújtását. (Dr. Hadházy Ákos: Én ugyan nem szavaztam meg!) S ha ezt azzal magyarázná, hogy akkor éppen a Fidesz tagja volt, akkor emlékeztetem, hogy az LMP is megszavazta ezt a kezdeményezést, és az MSZP is. Miért szavazták meg, ha nem értettek vele egyet? Az, hogy most felhozzák ezt a kérdést, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Brüsszellel összefogva a kampányt akarják erősíteni a saját szempontjukból, Brüsszel beavatkozási szándékát akarják önök felhangosítani. Egyébként, ha részleteket is meg akar tudni ebben az ügyben, akkor mindenképp keresse fel azt az oligarchát, akivel, mint kiderült, rendszeresen egyeztet, s nemcsak ön, hanem azok is, akikkel már egyre inkább jóban vannak, a Jobbikkal is. A tárgyalt időszakban ugyanis az ő cége volt a főtulajdonos. Ha az egészhez hozzáveszem, hogy egy tévéműsorban ön korábban úgy fogalmazott, hogy sokakkal ellentétben becsüli Simicskát, akkor azt kell mondanom, hogy amit ön csinál, az nem más, mint hogy az oligarchát védi. Őszintébb lenne, ha nyílt lapokkal játszana, és beismerné, hogy üzleti érdekeket képvisel. A demokráciakérdésben pedig, amit felvetett, öntől a legkevésbé fogunk tanácsot kérni.

(8.30)

Tisztelt Képviselő Úr! Ha önön múlott volna, akkor a magyarok nem mondhatták volna el a véleményüket bevándorlási ügyekben. Ha önön múlott volna, semmibe vették volna 2,3 millió ember akaratát és kívánságát. Ha önön múlna, illetve a pártján múlna, akkor a magyar kormány küzdelmét most nem segítené a magyarok többségi akarata. És lehet ezen mosolyogni, lehet ezen nevetni, tisztelt képviselő úr, illetve jobbikos barátaik, de azt azért mindenki tudja, hogy az LMP nemcsak, hogy nem támogatta a konzultációkat, de megszavazták a brüsszeli kvóta-állásfoglalást.

Brüsszeli képviselőjük nyíltan kimondta, hogy nem lát más megoldást, pártjának társelnöke, Szél Bernadett pedig egyértelműen egy Soros-szervezet tagja volt. Önök egyértelműen a bevándorlást támogatják, azt segítik, és minden más üggyel, amit most hoznak elő és eddig nem tudtak megoldani, ezt akarják lerombolni, a magyar embereket akarják megtámadni egyértelműen kampányfogásként. Ez sikertelen lesz.

Köszönöm szépen a felvetését. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai