Készült: 2020.08.03.14:54:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

334. ülésnap, 219. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:54

Felszólalások:  <<  219  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazás előtti vita a záróvita, az a részletes vita szabályai szerint folyik. És azért készít hozzá a kijelölt bizottság ajánlást, hogy az ajánlási pontokról folyjék a vita. Köszönöm szépen.

Megkérdezem, hogy a kormány képviseletében kíván-e valaki válaszolni a vitában elhangzottakra. (Nem érkezik jelzés.) Nem kíván. A záróvitát lezárom.

A benyújtott módosító javaslatokról történő határozathozatalra és a zárószavazásra később, még a mai ülésnapunkon sor kerül.

Most soron következik az állami és önkormányzati nyilvántartások együttműködésének általános szabályairól szóló törvényjavaslat záróvitája. Az előterjesztést T/13053. számon, az egységes javaslatot pedig T/13053/7. számon kapták kézhez és ismerhették meg képviselőtársaim. Az egységes javaslathoz benyújtott módosító javaslatról az alkotmányügyi bizottság elkészítette ajánlását, amely a T/13053/9. számon elérhető.

Most megnyitom a záróvitát a benyújtott módosító javaslat egymással összefüggő két pontjára, és megkérdezem, kíván-e valaki ezzel kapcsolatban felszólalni. (Nem érkezik jelzés.) Jelentkezőt nem látok. A záróvitát lezárom. Így nincs a kormány képviseletének mire válaszolnia.

Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy a benyújtott módosító javaslatról történő határozathozatalra és a zárószavazásra később, de még a mai ülésnapunkon sor kerül.

Most soron következik a hitelbiztosítéki nyilvántartásról szóló törvényjavaslat záróvitája. Az előterjesztést T/13054. számon, az egységes javaslatot pedig T/13054/9. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Az egységes javaslathoz benyújtott módosító javaslatról az alkotmányügyi bizottság elkészítette ajánlását, amely T/13054/11. számon elérhető.

Kezdeményezem, hogy az ajánlásban szereplő pontokat összevontan tárgyalja a tisztelt Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Ez látható többség, köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége javaslatomat elfogadta.

Most megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-8. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki ezekkel kapcsolatban felszólalni. Igen, megadom a szót a Jobbik képviselőcsoportjából Staudt Gábor képviselő úrnak.

Parancsoljon, képviselő úr!

Felszólalások:  <<  219  >>    Ülésnap adatai