Készült: 2020.09.20.00:16:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

158. ülésnap (2008.09.23.), 186. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Nem szeretném kihasználni a két percet, de mégis kénytelen vagyok egy gondolatsort gyorsan felvetni.

Ángyán képviselőtársam már jelezte, hogy semmi nem kényszerít bennünket. Nem vagyunk felkészülve, többletforrásokat igényel, és a rendszerben egyetlen forinttal sincs több. Ezt összegzésképpen el kell mondani. Önmagunkat olyan országokhoz hasonlítjuk a régi uniós tagállamokból, mint például Ausztria, a miniszter úr is onnan hozta a példát. Méghozzá egy nagyon szép vegyes gazdaságot hoztak példának - összetett növénytermesztés, állattenyésztés -, csakhogy Magyarországon a termelőszövetkezetek több mint 80 százaléka szétvált, államtitkár úr, képviselőtársaim: növénytermesztő kft., állattenyésztő kft., szolgáltató kft., és most azt mondjuk, hogy nincs az állattenyésztéshez föld! Tessenek összerakni! Ilyen egyszerű, és akkor másképp működik a rendszer.

De visszatérve még egy dologra: ha komolyan vesszük magunkat, és komolyan vesszük a törvényt, összeszámoltam, több mint 13 rendelet szabályozza majd a folyamatokat - ott vannak, a részletekben van az ördög, kérem -, mit, hogyan kell megtenni, ezt követően jönnek majd a különböző törvénymódosítások. Tehát bizony, mire odajutnánk, hogy az emberek megismerik, miről is szól ez az egész, hatásában mi várható tőle, addigra már a parlament, azaz önök régen megszavazták. Erre mondtam, és még egyszer aláhúzom: biankóban ezt a törvényt megszavazni, a részletek ismerete nélkül lehetetlen és felelőtlen dolog is részünkről. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai