Készült: 2020.10.02.01:03:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

134. ülésnap (2008.04.01.), 48. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:28


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azért kértem szót, mert az Orosz Sándor képviselőtársam és Herbály képviselőtársam által elmondottak alapján le kell egy dolgot szögeznünk, meggyőződésem szerint. Mégpedig azt, hogy a kétkedés nem jelentheti a jelentős táptalaj, jelentős terület biztosítását a nyomásgyakorlók számára. Magyarul: igen, egyre inkább tudományos műhelyekben érzékelhető, hogy nő bizonyos területen a kétkedők száma, és bizony általuk a nyomásgyakorlás is.

Szent meggyőződésem, hogy nagyon kiváló - és meg kell adni a lehetőséget a kutatóknak és a feltételeket is, hogy végezzék az egzakt kutatásokat, vessék össze a tudományos eredményeket, vitatkozzanak, de végül is ne ők határozzák meg, hogy a piac hogyan működik, és a gazdasági döntések hogyan születnek. Ők, ha megkapják a feltételeket hozzá, az eredményeket tegyék le az asztalra.

És ha már a gazdasági résznél vagyunk, elhangzott az egészségre való veszélye a GMO-termékeknek. De ha gazdasági oldalról nézzük, akár a vetőmag, akár a különböző zöldségfélék termesztése, gondoljuk végig, hogy például a csemegekukorica esetében a világ harmadik legnagyobb termelőivé léptünk elő azért, mert egészséges alapanyagot tudunk előállítani. De ugyanígy vagyunk néhány gabonafélével is. Tehát nekünk hosszú távon is nemzeti érdek az, hogy a piacainkat meg tudjuk tartani, és amit Ékes képviselőtársam említett, hogy bizonyos piacokon újabb terepet tudjunk szerezni.

És talán egy gondolat, ha megengedi, elnök úr, idetartozik: bizony számunkra nagyon fontos, hogy olyan fehérjeprogramot dolgozzunk ki, hogy ne tudják azt mondani, hogy a magyar állati termékekben, amit előállítunk, genetikailag módosított gabona van nagymértékben. Tehát ezeket a programokat bizony végig kell hogy vigyük. Köszönöm szépen, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai