Készült: 2020.09.25.19:28:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

117. ülésnap (2007.12.04.), 50. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Őszinte örömmel hallgattam Demendi képviselőtársam véleményét, különösen akkor, amikor azt mondta, hogy a vágyak és az álmok nem keverhetők össze a költségvetés tényeivel. Én azt mondom, hogy a vágyak és álmok után tegyük oda a tényeket is.

Akkor, amikor a költségvetés tervezéséről beszéltünk, akkor, amikor a módosító indítványokról vitatkoztunk, minden alkalommal hozzátettük a magunk részéről, hogy egyfajta stratégia mentén kell haladjunk. Természetesen, ha az MSZP agrármunkacsoportja nem kíván hozzájárulni a fejezeten belüli átcsoportosításokhoz, például az intézményi költségek esetében, akkor ott azt is figyelembe kell vennünk, hogy ők arra készülnek, hogy 2009-ben már az SPS-re, tehát az egységes gazdaságtámogatási rendszerre át kell állni.

(10.50)

Csak, kedves képviselőtársam, nem véletlen fogalmaztuk mi azt meg, hogy megfontolandó, mert 2013-ig bőven lesz időnk rá, tehát ez egy stratégiai kérdés. De két percben belül egyetlen dolgot említek, ami konkrét, és a képviselőtársam is említette: az élelmiszer-biztonság kérdése. Ha valami, ez nemzetgazdasági érdek, és valamennyi magyar polgár érdeke. Igen, nem véletlen nyújtottuk be ehhez a módosító indítványokat, mert pontosan tudja minden olyan, szakmához értő ember, aki ismeri a világgazdaságban lezajló folyamatokat is, hogy nekünk a piacszabályozásban az egyetlen eszköz a minőség-ellenőrzés, a minőségbiztosítás, az élelmiszer-ellenőrzés. Nyitott piacok esetében erre külön figyelnünk tehát. Tehát igen, ehhez lényegesen nagyobb összegekre van szükség.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai