Készült: 2020.06.03.03:36:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

270. ülésnap, 226. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:02

Felszólalások:  <<  226  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Tisztelt Országgyűlés! Az összevont vitát lezárom.

Tisztelt Országgyűlés! Most a benyújtott módosító javaslatról az MSZP javaslata alapján döntünk.

Az ajánlás 1. pontjában Varga Zoltán és Tóth József az 1. §-ban a törvény 24. §-ának (1) bekezdésében határidő-módosítást kezdeményeznek.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 77 igen, 237 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/10809. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 314 igen, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most bizottsági tagcserére tett javaslatról döntünk.

Az Országgyűlés elnöke személyi javaslatot terjesztett elő H/10849. számon. Ebben azt kezdeményezi, hogy a számvevőszéki és költségvetési bizottságba Kara Ákos helyett Nyitrai Zsolt urat május 1-jétől válassza meg bizottsági taggá az Országgyűlés. Kérdezem önöket, elfogadják-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a személyi javaslatot 311 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül, egyhangú határozattal elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételi kérelemről határozunk.

A Jobbik képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön a számvevőszéki és költségvetési bizottság által elutasított, az Új Széchenyi-terv piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása, az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése, ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása, valamint az ipartelepítés elnevezésű támogatási konstrukció keretében támogatást elnyert, átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű, felépítésű szervezetek számvevőszéki vizsgálatáról szóló H/10492. számú határozati javaslat tárgysorozatba-vételéről.

(18.10)

Megadom a szót Szilágyi György képviselő úrnak, aki a tárgysorozatba-vételi kérelmet kívánja indokolni. Öné a szó, képviselő úr, 5 perces időkeretben.

Felszólalások:  <<  226  >>    Ülésnap adatai