Készült: 2020.04.05.04:13:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

176. ülésnap (2008.11.11.), 40. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én is az adókedvezmény kérdéséhez szeretnék kapcsolódni. Tóth Gyula képviselőtársam említette, hogy úgy gondolja, hogy az adókedvezmény majd később tehermentesítheti a költségvetést. Ha jól értem, arra gondolt, képviselő úr, hogy az adókedvezmény bevezetésével majd az állam ezután annyival kevesebb támogatást ad a magyar színházügynek, amit az adókedvezményből a magyar színházügy igénybe tud venni. Hát ez elfogadhatatlan, képviselő úr! Nem erről volt szó.

A kormány képviselői több mint kétéves előkészítő munka után, amiben részt vettünk mi is, a kulturális bizottság, mindig azt mondták, hogy ez nem így lesz. Mi történt, hogy most hirtelen kivonulnak, hirtelen az adókedvezménnyel majd még utána csökkenteni akarják a színházak támogatását? Képviselő úr, ha ez igaz, amit ön mond, ez elfogadhatatlan. Bízom benne, hogy államtitkár úr, aki itt ül, cáfolni fogja önt, és elmondja, hogy szó sincs erről, a kormánynak épp az a szándéka, hogy a magyar színházügynek, az előadó-művészeti szervezeteknek még külön támogatásként úgymond ez az adókedvezmény-rendszer álljon rendelkezésre, és az állam nem kívánja, a kormány nem kívánja csökkenteni a támogatást semmivel sem, akkor sem, amikor az adókedvezmény életbe lép.

Várom államtitkár úrnak ezt az állásfoglalását. Remélem, ahogy eddig is így volt, ez ezután is így lesz. Köszönöm a figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai