Készült: 2020.03.28.22:10:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 131. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka általános vita lezárva
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok. Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az előterjesztés elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Európa Tanácsnak az emberi lény emberi jogainak és méltóságának a biológia és az orvostudomány alkalmazására tekintettel történő védelméről szóló, Oviedóban, 1997. április 4-én kelt egyezménye: az emberi jogokról és a biomedicináról szóló egyezmény, valamint az egyezménynek az emberi lény klónozásának tilalmáról szóló, Párizsban, 1998. január 12-én kelt kiegészítő jegyzőkönyve kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 202 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Holland Királyság között a szociális biztonsági ellátások kivitelével kapcsolatos együttműködésről szóló egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az előterjesztést T/5807. számon, a külügyi bizottság ajánlását T/5807/1. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Benyhe István államtitkár úrnak, a napirendi pont előadójának.

 
Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai