Készült: 2019.11.20.12:26:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 82. felszólalás
Felszólaló Gúr Nándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Vigh képviselőtársam, lett volna idejük, három és fél esztendejük lett volna arra, hogy a családok mögé álljanak; nem a tehetősek mögé, nem, hanem a családok mögé, azon családok messze döntő többsége mögé, akik elszenvedői voltak az önök politikájának az adókedvezmények megszüntetésén és sok minden egyéb más kivezetésén keresztül.

Önök már nem fognak tudni a családok mögé állni sajnos, nem lesz rá idejük, de azt szeretném mondani, hogy amit csináltak, az meg orcátlan, az én értékítéletem szerint aljasság is, hogy ott viszont, azon családok tekintetében, ahol a tehetősség kézzelfogható, még egyéb adókedvezmények tekintetében is kiegészítő támogatások utolérését tették lehetővé, közben a rászorultaktól pedig elfordultak, azok nem számítottak önöknek.

Három éven keresztül, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban azok a tehetős emberek, akik mondjuk, több gyermeket neveltek, élvezték az adókedvezményeket, a minimálbéren szenvedők meg a töredékét élvezték ennek; tudja, 99 ezer a 15 600-zal szemben. Most meg ki akarják szúrni a szemüket odadobott forintokkal néhány hónappal a választás előtt. Mi ez, ha nem politikai szándék? Mi ez, ha nem annak a ténykedése, amit akár a közfoglalkoztatás kapcsán is tesznek? Téli közfoglalkoztatás? 30 milliárd? 30 ezer millió forint? Hölgyeim, uraim, siralmas, amit csinálnak e tekintetben! Ennyire nem kell a hatalomhoz ragaszkodni, ennyit nem ér a hatalom. El kellene gondolkodniuk azon, hogy mit csináltak.

Ha pedig már az adósság mértékeiről volt szó, akkor egy mondattal úgy tudom ezt mondani, hogy miközben 3000 milliárd forintot elkoboztak az emberektől, 2800 milliárd forinttal megemelkedett az adósság mértéke. Ez az önök politikája, ez az embereket támogató politika. Tételesen igaz az, amit mondok.

Köszönöm, elnök úr. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Hazudsz!)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai