Készült: 2019.11.12.12:24:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 144. felszólalás
Felszólaló Kontur Pál (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  144  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONTUR PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért így végiggondolva, végignézve a szocialisták múltját, csak azt látom, hogy egy bankár volt a kormányfőjük, aztán milliárdosok, aztán most is egy milliárdossal álltak össze szövetséget kötni, aki mellesleg csődbe vitte 2010-ben az országot, tehát önök pénzben tudnak csak gondolkodni.

(16.20)

És mi sem jellemzőbb önökre, hogy így is cselekszenek. Hogy is volt? Miért nem tudták kifizetni a tűzoltók bérét, ügyeleti bérét? Miért nem tudták? Mert utálják a kisembereket, a tűzoltókat. Gyűlölik a kisembert. Ezért nem tudták kifizetni. Miért vették el a családi adókedvezményt? Nem szeretik a családokat. Nem szeretik a családos embereket. Az nyűg önöknek. Azokkal törődni kell. Óvodát, bölcsődét, iskolát kell építeni, az pénz, az elviszi a pénzt, nem termeli az önök zsebébe.

Mit csináltak? Hát elvették az egyhavi nyugdíjat. Egyhavi nyugdíjat vettek el a nyugdíjasoktól. (Közbeszólás: Ti adtátok?) Gazdag emberek, el kellett venni tőlük. (Dúró Dóra: Vegyétek el a komcsik nyugdíját!) Elvettek egyhavi nyugdíjat. Kitől vettek el? A közalkalmazottaktól. Ez így egy szó, hogy közalkalmazottak. Ki azok a közalkalmazottak? Hát a kisemberek.

A tűzoltó, a rendőr, a pedagógus, a 70-80 ezer forintért dolgozó - önök alatt biztosan annyiért dolgozó - nővérek (Szászfalvi László: Ezek gazdagok!), ezek mind gazdag emberek. Ezektől vették el az egyhavi fizetést azért, mert utálják, gyűlölik a kisembereket. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Köszönöm. A következőt nyomom. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  144  Következő    Ülésnap adatai