Készült: 2019.11.14.20:23:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 130-132. felszólalás
Felszólaló Pálffy István (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  130 - 132  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁLFFY ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen. Bár Seszták Oszkár részben válaszolt már Gúr Nándornak. Tisztelt Képviselőtársam! Én mindig örülök, amikor felhozza ezt a kérdést, hogy miért most. Pontosan azért, mert 2010-re oda juttatták ezt az országot (Dr. Józsa István: Ahova Orbán Viktor mondta! - Dr. Lanczendorfer Erzsébet: Nem mondta! - Az elnök csenget.), ahogy Seszták Oszkár azt már bemutatta. (Tállai András: A Medgyessy...!) Odajuttatták, és csak fokozatosan...

ELNÖK: Bocsánat, képviselő úr! Egy percre félbeszakítom. Józsa képviselő úr, önnek mint frakcióvezető-helyettesnek különösen tudni kell, hogy a kétpercesek nem bekiabálásos módszerek. És minden további nélkül adok önnek két percet, csak nyomja meg a gombot. (Dr. Józsa István: A Tállaival beszélgetek, nem oda! - Derültség.) De azt meg különösen kérem, hogy ne beszélgessen, mert az még rontja is a helyzetet!

Kérem, hogy az órát igazítsák vissza, és Pálffy István képviselő úré a szó.

PÁLFFY ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tehát fokozatosan és lépésenként lehetett kijönni abból a slamasztikából, abból a katasztrofális helyzetből, amibe ezt az országot vezették.

Az első lépés az volt, hogy 2011-től bevezettük a családi adókedvezménynek azt a formáját, amit most is ismerünk. 2012-ben már a KDNP javasolta, hogy a költségvetési helyzet, pozíció függvényében, nyilván Brüsszel, a deficiteljárás függvényében is valamikor érkezzen be a költségvetésbe ez a javaslat. Sajnos 2013 ezt még nem tette lehetővé. 2014 viszont lehetővé teszi. Nyilván így is, hiszen ön is látja, olyan körülmények között, hogy 2,9 százalékra van tervezve a hiány, hogy még ez is beleférjen.

Ezek után nem 180 milliárd forint maradhat a családoknál a családi adókedvezménnyel, hanem még 55 milliárd, de nyilván az igénylések függvényében és a megszülető gyerekek függvényében is 55-60 milliárddal több, így jön ki az a 230-235 milliárd forint (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ami a családok kasszájában marad.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  130 - 132  Következő    Ülésnap adatai