Készült: 2020.07.16.04:55:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2017.06.12.), 153-155. felszólalás
Felszólaló Balog Zoltán (Fidesz)
Beosztás emberi erőforrások minisztere
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:21


Felszólalások:  Előző  153 - 155  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALOG ZOLTÁN, az emberi erőforrások minisztere: Úgy látom, képviselő úr, hogy hazugságba vagy legalábbis valami emlékezetkiesésbe ön keveredett és nem én, hiszen Köpeczi-Bócz Tamás felmentése az előtt történt, mielőtt… (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Az, hogy ő mit állított vagy mit nem állított az ügyészségen, az kiderült volna. Egyébként ön a 168 Órából tájékozódik, erre már egyszer ráfáztak. Örülök, hogy valaki megszerezte önnek ezt a dokumentumot, nekem nincs jogom ehhez hozzájutni, ugyanis… (Dr. Harangozó Tamás felmutatva egy iratot: Nálunk van a hivatalos feljelentés.) Igen, a büntetőeljárásban a papírokat (Az elnök csenget.) azok kapják meg, akik érintettek. Én nem vagyok érintett. Lehet, hogy ön érintett, és ezért kapta meg ezt a papírt. (Felzúdulás az MSZP soraiban.) Nézzen ennek utána! Ahol nincs, ott ne keress! (Az elnök csenget.)

Nálunk semmifajta korrupciós és büntetőügy nincs ebben az esetben, ahol viszont van, ott érdemes lenne keresni. Például kereshetné annak a 600 millió forintnak a sorsát, amit az önök egyik miniszterelnökének a cége vett föl a 3-as metró, a 4‑es metró ügyében. (Közbekiáltások, moraj az MSZP soraiban. ‑ Az elnök csenget.) Tudom, hogy ez nem tetszik önöknek, és üvöltöznek ebben az ügyben, az a helyzet…

ELNÖK: Képviselő urak!

BALOG ZOLTÁN, az emberi erőforrások minisztere: …az önök másik miniszterelnöke, akinek a nevét nem is akarom kimondani, éppen a Sukoró-ügyben érintett, és van még számos olyan ügy, ahol érdemes lenne keresgélni. (Felzúdulás, közbekiáltások az MSZP soraiban. ‑ Az elnök csenget.) Tudom, hogy ezt a pártfegyelem tiltja, hogy önök ebben az ügyben megszólaljanak. Én adtam önnek egy tisztességes tájékoztatást, elvárnám ezt önöktől is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  153 - 155  Következő    Ülésnap adatai