Készült: 2020.07.12.06:04:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2017.06.12.), 149. felszólalás
Felszólaló Balog Zoltán (Fidesz)
Beosztás emberi erőforrások minisztere
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  149  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALOG ZOLTÁN, az emberi erőforrások minisztere: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Önök hetek óta igyekeznek azzal hiszterizálni saját magukat és a közvéleményt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma korrupciós ügybe keveredett. Miután nyilvánvalóan kiderült, hogy ez nem igaz, ezek után az Emberi Erőforrások Minisztériuma oldaláról semmifajta bűncselekmény gyanúja nem merült föl, ezt önök többször hallhatták itt, ebben a Házban. Ezért kénytelenek voltak arra leszűkíteni a vádjukat, hogy a minisztériumnak egy munkatársa, valaki súghatott a bűncselekményt tervezőknek. Erre önöknek ugyanúgy semmi alapjuk nincs, mint a korrupciós vádakra. Ezt egyébként a legfőbb ügyész önöknek többször elmondta.

Ami a minisztérium dolga ezen a téren, és amit egyébként megtettünk, ami elvárható tőlünk, az az, hogy a közpénzek hatékony felhasználására javaslatot tegyünk, azt megtervezzük és végrehajtsuk, és adott esetben az is természetes, hogy amennyiben olyan információ jut a birtokunkba, amely szerint valaki veszélyeztetni akarná ezt a tisztességes és hatékony felhasználást, akkor mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy ezt megakadályozzuk.

Ebben az ügyben, amint önök egyébként hetek óta az ellenkezőjével próbálják hiszterizálni a közvéleményt, ebben az ügyben éppen ezt tettük. A sajtóban is megjelent megfelelően az információ, azt mutatja be, ahogy amikor tudomásunkra jutott, hogy valamiféle szervezetek szabálytalan módon igyekeznek EU-s támogatáshoz jutni, akkor azonnal figyelmeztettem a területért felelős államtitkárt, hogy különösen figyeljen oda a szóban forgó pályázat esetén a szabályok betartására, és minden esetleges gyanús tevékenységre. Fölhívnám a figyelmét arra, hogy az ön kérdésében szereplő pályázati felhívás előkészítése ezt megelőzően is a jogszabályok szerint, az ott rögzített eljárásrend betartásával zajlott.

Mi, a minisztérium és személy szerint én is minden, törvény szerinti kötelezettségemnek eleget tettem ebben az ügyben, együttműködtünk a hatóságokkal, akik ebben az ügyben egyedül jogosultak és kötelesek eljárni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  149  Következő    Ülésnap adatai