Készült: 2020.09.24.01:36:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

282. ülésnap (2013.05.27.), 281-283. felszólalás
Felszólaló Lukács Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  281 - 283  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Jó lett volna, ha Németh Szilárd arról beszél, amiről kellett volna. Én eléggé türelmes voltam őhozzá a múlt héten is, de láthatóan őneki be van ez programozva, és mást nem tud mondani. Úgyhogy ezt hagynám is. (Nagy zaj. - Az elnök csenget.)

Ami az LMP-s véleményt illeti, az természetesen igaz, hogy ártámogatások voltak, szociális ártámogatások voltak, de azért azt nem lehet elfelejteni, hogy mintegy 100 milliárd forintot költöttünk panelprogramokra, ezért nem igaz, amit Németh Szilárd mond, hogy semmifajta rezsicsökkentés nem volt. Ugyanis a panelprogramok önmagukban 20-30-40 százalékos rezsicsökkentést eredményeztek.

Az, hogy önöknek az a pénz nem fáj, amit kifizetnek az emberek a maguk által uralt MVM-nek, ott lehet 100 milliárdos haszon, oda fizethetik a családok a pénzt, az maguknak nem fáj, nyilván valamiért nem fáj. Csak az fáj, amit máshová fizetnek. Mi pedig azt mondjuk, ha a 100 milliárd forint ott marad a Magyar Villamos Műveknél, és ebből a 100 milliárd forintból a Magyar Villamos Művek betegre hirdeti magát Simicska úr óriásplakátjain, és még a fene tudja, hová teszi azt a pénzt, mert nyilván majd ki fog derülni, akkor az sem igaz, hogy ez olyan nagyon-nagyon a költségvetés egyensúlyát veszélyeztetné.

Ugyanis akkor veszélyeztetné a költségvetés egyensúlyát, ha az ott lévő 90-10 milliárdos hasznot az MVM egy az egyben osztalékként befizetné a költségvetésbe. De hosszú évek óta az MVM a hasznának csak bizonyos százalékát fizeti be a költségvetésbe, a többit megtartja magának, és egyébként elkölti, például Simicska úr plakátjaira.

Az elmúlt héten is szembefordultak az emberekkel, láthatóan most is szembefordulnak az emberekkel (Felzúdulás és derültség a kormánypárti padsorokban.), nem engedték, hogy csökkentsük az alapvető élelmiszerek árát. Most nem fogják engedni, hogy lehessen...

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr.

LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): ...energiatakarékos beruházásokat tenni. Ezért, ha valaki hiteltelen, akkor azok éppen önök. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  281 - 283  Következő    Ülésnap adatai