Készült: 2020.05.28.21:24:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 44. felszólalás
Felszólaló Keller László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Braun képviselő úr hozzászólására már Kuncze képviselőtársam reagált, de azt hiszem, nem elég csak felhívni a figyelmet, hogy az anyag mit ír az elmúlt négyéves kormányzásról, mert gyanítom, hogy a képviselő úr nem olvassa el. Félek attól, hogy még a miniszterelnök úr sem olvassa el, s hátha elmegy megint a Vigadóba, és akkor valótlanságot fog mondani a '94-98-as időszakról.

Ezért, mivel Braun képviselő úr felolvasta a tegnap megírt kétpercesét, most felolvasom azt, amit a pénzügyminiszter úr terjesztett a Ház elé. Tisztelt képviselőtársaim, talán okulásul szolgál majd ez a néhány mondat. Azt mondja a "Tájékoztató a gazdasági fejlődés makrogazdasági kereteiről 1999-2002 között" című anyag, hogy az 1995-ös kiigazítás rövid távon a kereslet közvetlen korlátozásán és az infláció gyors növelésén alapul. A módosítás azonban nemcsak a rövid távú stabilitást, de a versenyképesség erősítését is megcélozta. Így nemcsak a belföldi felhasználás restrikciója ment végbe, hanem közben egy erőteljes és állandósuló jövedelemátcsoportosítás is történt a vállalkozói kör javára, amivel tartósan javultak az alkalmazkodás, a kínálati reakciókészség jövedelmi és tőkefeltételei.

Tisztelt Képviselőtársam! Akkor, amikor a múltról beszél, legalább a saját kormányának megállapításait vegye figyelembe!

Ami pedig Mádi képviselő úr hozzászólását illeti, tisztelt képviselőtársam, bármennyire is konstruktívnak tartja a saját beszédét, elfelejtett szólni a napi valóságról, elfelejtett ön is, a miniszter úr is beszámolni arról, hogy jelenleg milyen a költségvetés pozíciója. Azt gondolom, akkor lenne elvárható az, amire ön kérte az ellenzéki pártokat, ha egy ilyen beszámolót legalább most itt, ebben a Házban megtett volna a pénzügyminiszter úr.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai