Készült: 2020.05.28.21:01:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

264. ülésnap, 80. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:09

Felszólalások:  <<  80  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ami a kérdésének szakmai részét illeti, az állami feladatok ellátására létrehozott hulladékkezelő a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás egységesítése és önfenntartó országos hulladékgazdálkodási rendszer kialakítása érdekében jött létre, emellett biztosítja a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését is. A központi koordináció lehetővé teszi a közszolgáltatásban a hatékonyabb feladatellátást, a környezetvédelmi és lakossági érdekek teljes körű figyelembevételével.

A hulladékkezelő a közszolgáltatók számára fizetett szolgáltatási díjban érvényesíti a szakmai szempontokat, így a szolgáltatási díjon keresztül motiválni tudja a közszolgáltatókat a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítására. A zrt. folyamatosan biztosítja a közszolgáltatók finanszírozását. A 2016-ig jellemzően előforduló ideiglenes ellátásra vonatkozó kijelölések, amelynek fő oka a közszolgáltatók likviditási problémája volt, gyakorlatilag megszűntek. Szekszárd környékén is rendeződött a két szolgáltató kapcsolata.

A zrt. nem bizonylatkészítő, hanem számlázási rendszert üzemeltet, a számlázás folyamatos. Az ön által említett informatikai fejlesztés megvalósítása a jogszabályokkal összhangban történik, valamennyi minőségbiztosítási követelmény betartásával.

Tisztelt Képviselő Úr! Ami pedig az ön hozzászólásának hangnemét illeti, az ön szájából nagyon furcsa hallani; önöktől, akik a napokban vádalkut ajánlottak egy oligarchának; önöktől, akik politikai ellenőrzés alá akarják vonni az ügyészséget. Ha van valamilyen bűncselekményről tudomása, akkor tegyen feljelentést! Kérdezem, hogy az ön által megütött hangnem az LMP hivatalos álláspontja-e. Köszönöm, elnök úr, a türelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Felszólalások:  <<  80  >>    Ülésnap adatai