Készült: 2020.04.03.04:36:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

243. ülésnap (2012.11.28.), 126. felszólalás
Felszólaló B Nagy László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:27


Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

B. NAGY LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Ház! Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Gyakorló kormánymegbízottként nekem fogalmam sincs, hogy ön miről beszél, hogy milyen statisztikai nyomásnak vannak kitéve a kormánymegbízottak. Én biztos vagyok benne, hogy ilyen számsorelvárás és utasítás nincs, mert akkor én tudnék róla. Ha el tetszene jönni a mi kormányablakunkba, akkor biztos, hogy nem tetszene tudni ilyet mondani.

A hozzászólásom másik része. Az azért nem biztos, hogy úgy van, ahogy tetszett mondani, hogy politikai állások lesznek a járási hivatalok vezetői posztjai, mert szerintem majd meg tetszik lepődni december 17-én, amikor kihirdetik a járási hivatalvezetők személyét. És ha statisztikát tetszenek készíteni, akkor ki fog derülni, hogy ez egy nagy téveszme, amiről itt beszélnek.

Egyébként én is kikérném magamnak az országgyűlési képviselők nevében, mert egyáltalán nem igaz az a tény, hogy egy országgyűlési képviselő nem képes ellátni egy járási hivatalvezetői beosztást. (Dr. Lamperth Mónika: Én nem ezt mondtam.) Azt tetszett mondani, hogy az ön képviselőtársa nem lenne alkalmas járási hivatalvezetőnek. (Dr. Lamperth Mónika többször megismétli: Nem ezt mondtam.) Szerintem az Országgyűlésben ülő képviselők vannak olyan kaliberű személyek, hogy bármelyik el tudna látni egy járási hivatalvezetői tisztet.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai