Készült: 2020.11.27.12:44:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

203. ülésnap (2012.06.18.), 230. felszólalás
Felszólaló Szalay Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  230  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAY FERENC (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Schiffer Úr! Nem mindig annak van igaza, aki a leghangosabban beszél, ezt szokták mondani, úgyhogy lehet üvöltözni, nem baj. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból. - Dr. Józsa István: Az egész Fidesz-frakció kiabált!)

De azt hiszem, azzal kezdtem, hogy igen, hibáztunk; azzal kezdtem, hogy igen, ezt most módosítottuk. Nem lett volna baj, ha mondjuk, elmondják azt, hogy önök szokták volt mondani, hogy a jogrendszerrel probléma van, az alkotmányos intézményrendszer nem működik, nincsenek fékek, ellensúlyok. Most már egyszer-kétszer elmondtuk: igenis van; a köztársasági elnök úr a helyzet magaslatán van; észrevételezi azokat a dolgokat, amiket kell. Ez ide visszajön, és azt kell mondjuk, hogy természetesen aki hibázott, az akár ezt el is ismerheti.

A másik: azért ennek a törvénynek egy nagyon komoly előnye az, hogy a sportcélú ingatlanok forgalomképességét megőrzi, hiszen aki értékesíti, elidegeníti ezeket az ingatlanokat, annak az eredeti sportcélra biztosítani kell egy másik ingatlant. Tehát ha eladja, értékesíti, máshol kell tudni biztosítani ugyanerre a sportcélra ingatlant. Tehát nincs szó elkótyavetyélésről.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  230  Következő    Ülésnap adatai