Készült: 2020.02.22.17:58:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2011.12.12.), 234. felszólalás
Felszólaló Szalay Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  234  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAY FERENC (Fidesz): Ha visszaemlékszünk 2010 végére, 2011 elejére, Szilágyi képviselő úr nem kevésszer kritizált bennünket, hogy miért nem gyorsabban vezetjük be a társasági adót, miért nem haladunk benne nagy lendülettel. Sikerült elhíresztelni az országban sok klub felé, hogy csak ebből fogtok tudni élni. Akkor sikerült egy olyan helyzetet teremteni, amiből aztán rengetegen eléggé komoly problémákat szenvedtek, mert azt gondolták, hogy majd a tao-ból élnek. Most az a baj, hogy gyorsan csináljuk.

Elmondtam a bizottsági ülésen, most is elmondom, a jövő év áprilisára fel kell készülni mindenkinek, aki létesítményt akar fejleszteni, hogy a megfelelő építési engedélyek rendelkezésre álljanak. Erre idő kell. Az Unió felé is az az elvárás, hogy a lehető leggyorsabban egységes egészében legyen kész ez a törvény. Azt gondolom, ez két eléggé komoly érv.

Azt pedig, hogy az fájjon valakinek, hogy ebben az évben 17 milliárd plusz 26,2 milliárd forint jut a sportra, kimondottan nem értem. Ez azt jelenti, hogy több mint 40 milliárd forintot lehet idén sportra költeni. Ezek a klubok, amik pedig megkapják a társaságiadó-kedvezményt, arra lesznek irányítva, kényszerítve - mondjuk így -, hogy a lehető leginkább a saját lábukra állva, a gazdasági lehetőségeket kihasználva, üzleti alapon működjenek. Szerintem ezt a lehetőséget örömmel kéne fogadni.

Az pedig, hogy a szocialistákkal, mondjuk, közösen gondolkodunk ez ügyben, önökkel is közösen gondolkodunk egyébként ez ügyben. Érdekes módon a világban vannak olyan dolgok, amiket közösen is láthatunk azonosan. Szerintem a sport lehet ilyen. Ha tudott Kínába menni az Egyesült Államok pingpongozni, akkor azt gondolom, hogy ne adj' isten, mi is meg tudjuk tenni a társasági adón keresztül, hogy néha értelmesen beszélünk egymással, és nem csak vitatkozunk különféle mondvacsinált dolgokkal kapcsolatban.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  234  Következő    Ülésnap adatai